Pasaules ūdens diena tiek atzīmēta ik gadu 22. martā. Jau trešo gadu Pasaules ūdens dienas uzsaukumam atsauksies arī sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) “Valmieras ūdens”, šoreiz organizējot konkursu Valmieras pilsētas skolu izglītojamiem “Ūdens nedēļa Valmieras pilsētā” u.c. aktivitātes.

 

SIA “Valmieras ūdens” pateicas Valmieras bibliotēkas kolektīvam par atsaucību gan izstādes organizēšanā, gan konkursa “Pasaules ūdens diena Valmieras pilsētā” noslēguma pasākuma organizēšanā. Savukārt valmierieši aicināti apmeklēt bibliotēku, lai uzzinātu vairāk par ūdeni pasaulē un Latvijā!

 

Papildus informācija par Pasaules ūdens dienas norisēm Valmierā lasāma www.valmierasudens.lv.

 

Pasaules ūdens diena tiek atzīmēta kopš 1993. gada, organizējot dažādus izglītojošus un informējošus pasākumus. Latvijā to atzīmē jau no 1996. gada. Šogad Pasaules Ūdens diena veltīta tēmai – ūdens sadarbība, ar ko tiek saprasta gan ilgtspējīgu ūdens resursu izmantošana par labu sabiedrībai, ekosistēmai un biosfērai kopumā, gan cieņas, sapratnes un uzticēšanās veicināšana starp dažādām institūcijām un sadarbības sekmēšana ūdens apsaimniekošanas jomā.