42% no 12 līdz 19 gadus vecajiem vācu jauniešiem lasa grāmatas katru dienu vai vairākas reizes nedēļā, noskaidrots Bērnu un jauniešu literatūras asociācijas (AKJ) pētījumā.

 

Tomēr arvien vairāk jauno lasītāju dod priekšroku pieaugušo auditorijai paredzētajai literatūrai, bet bērnu un pusaudžu grāmatas savu popularitāti zaudē.

 

2012. gadā jauniešu grāmatas sastādīja 15,6% no kopējā grāmatu tirdzniecības apjoma Vācijā, ierindojot to otrajā vietā no visiem žanriem, sacīja Vācijas izdevēju un grāmatu tirgotāju asociācija.

 

Pēdējos gados līderpozīcijas saglabājusi daiļliteratūra bez specifiskas auditorijas, piebilda Renāte Reihsteina no AKJ, kā piemēru minot populārās “Twilight” (“Krēsla”) un “The Hunger Games” (“Bada spēles”) sērijas.

 

Turklāt iespiestās grāmatas konkurē ar plašo interneta avīžu, aplikāciju un e-grāmatu piedāvājumu, teica “Lesen” fonda priekšsēdētājs Jērgs Māss. Viņš atzina, ka modernās tehnoloģijas jaunus cilvēkus motivējot vairāk lasīt.

 

Leipcigas grāmatu tirgus ir viens no lielākajiem literatūras pasākumiem Vācijā. Tas sākās ceturtdien, 14.martā, un pirmajā dienā pulcēja vairāk nekā 64 000 apmeklētāju.