Sekojot ASV rakstnieku piemēram, kuri sākuši līdzīgu protesta akciju saistībā ar “Amazon” konfliktu ar izdevniecību “Hachette”, gandrīz 1200 rakstnieki parakstījuši atklātu vēstuli, kurā “Amazon” apsūdzēta, ka savā cenu karā tā rakstniekus padarījusi par “ķīlniekiem”.

“Pēdējos mēnešos “Bonnier” autori tiek boikotēti un viņu grāmatas vairs netiek piedāvātas,” teikts vēstulē, kuru parakstījuši arī Austrijas Nobela literatūras prēmijas laureāte Elfrīde Jelineka un Vācijas rakstnieku asociācijas vadītāja Rēgula Venske.

“Grāmatas tiek pakļautas lēnākai piegādei, tiek dota nepatiesa informācija par grāmatas pieejamību, autoru vārdi vairs neparādās “Amazon” rekomendāciju sarakstā,” norādīts vēstulē.

“”Amazon” nav tiesību padarīt par ķīlniekiem autorus, kas nav tieši iesaistīti konfliktā,” teikts vēstulē.

Ne “Bonnier”, ne “Amazon” nav publiski komentējis savu cenu konfliktu.

Vēstules autori aicina lasītājus rakstīt “Amazon” dibinātājam Džefam Bezosam vai “Amazon Germany” vadītājam Ralfam Klēberam, lai paustu savu viedokli par jaunākajām tirgotāja šantāžas metodēm.

Jūnija beigās Vācijas grāmatu industrija vērsās ar sūdzību pie valsts konkurences uzraudzības iestādēm saistībā ar “Amazon” izmantoto šantāžu, cenšoties piespiest izdevējus savu produkciju tirgot ar atlaidēm.