Konkursam tika iesniegti seši prozas darbu un deviņi dzejas krājumu manuskripti, kuri atbilda konkursa nolikuma kritērijiem.

Iesniegtos manuskriptus vērtēja konkursa žūrija – NRAF valde – Knuts Skujenieks, Edvīns Raups un Liāna Langa.

Pēc diskusijām balsojot, žūrija nolēma atbalstīt Jāņa Rokpeļņa romāna “Muzejs” un Arvja Vigula dzejas krājuma “Grāmata” tālāku tapšanu. Katrs autors saņems NRAF stipendiju piecu tūkstošu eiro apjomā (nodokļi iekļauti). Publiska Jāņa Rokpeļņa un Arvja Vigula apsveikšana notiks Dzejas dienu pasākumā “Mūsu mātes un tēvi. Mēs. Latvija” Mazajā Ģildē 15. septembrī.

“Esam pateicīgi autoriem par uzticēšanos, iesniedzot konkursam sava darba manuskriptus. Konkurence bija sīva, jo vairums manuskriptu bija profesionāli, spilgti un interesanti,” stāsta Liāna Langa. “Ļoti ceru, ka NRAF konkurss notiks arī nākamgad, un autori varēs tajā piedalīties atkal. Domāju, ka stipendija diviem konkursā uzvarējušiem autoriem Jānim Rokpelnim un Arvim Vigulam sekmēs darbu pabeigšanu augsti kvalitatīvā līmenī un ieguvēja būs visa Latvijas sabiedrība. Ceru, ka sponsori sekmēs Nacionālās rakstniecības atbalsta fonda darbību arī turpmāk.”

NRAF patrons ir Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Stipendiju fondu veido privāti un uzņēmumu ziedojumi. NRAF pateicas nacionālās rakstniecības atbalstītājiem: Andrim Bērziņam, Ainaram Ščipčinskim, Atim Sausnītim, Gundaram Strautmanim, Gundegai Blumbergai, AS “Latvijas Finieris”, AS “Latvijas Gāze”, AS “Dzintars”.

NRAF ziedojumu bankas konts un rekvizīti:
Vienotais reģ. nr. 40008197853
Swedbank AS
Kods HABALV22
Konts LV83HABA0551034004686

Nacionālās rakstniecības atbalsta fonds tika dibināts 2012. gada 13. septembrī. NRAF valdē darbojas Knuts Skujenieks, Edvīns Raups un Liāna Langa. NRAF patrons ir Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Papildu informācija:
Liāna Langa

E-pasts: liana@idea-media.lv