Šobrīd darbu pieņemšana konkursam ir noslēgta, un ir zināms, ka uz galveno balvu – 100 grāmatām skolas bibliotēkai, kuru uzvarētājiem dāvinās Baltic International Bank, – pretendē 31 skola.


No 38 skolām, kas sākotnēji bija pieteikušas dalību, darbus ir iesūtījusi 31 skola. Skolēniem bija iespēja darbus iesniegt gan foto, gan video, gan rakstiskā formātā. Lielākā daļa saņemto darbu ir esejas. Visbiežāk no dotajām trīs tēmām skolēni izvēlējusies apskatīt tematiku “Grāmata ar raksturu”, otrā tematika, kas uzrunājusi visvairāk ir “Man tuva grāmata manas skolas bibliotēkā”, savukārt par tēmu “Pasaule bez drukātām grāmatām” iesniegts vismazāk darbu.


Interesantākie darbi vai to fragmenti tiks publicēti projekta “Bibliotēka” mājas lapā un sociālo tīklu profilos. Lūk, viens no tiem: “Katrai grāmatai ir sava iekšējā būtība, sava dvēsele, kas atspoguļojas tikai lasot. Cilvēks to uztver un saprot, tikai izlasot grāmatu līdz beigām. Kāda ir šī dvēsele, lasītājs spriež pats, jo mēs visi esam atšķirīgi, katrs informāciju interpretējam citādāk,” raksta Ance Ārente, Madonas Valsts ģimnāzija 10. klases skolniece.


Šobrīd darbus vērtē žūrijas komisija četru personu sastāvā. To vidū ir Nora Ikstena, latviešu rakstniece, 25 grāmatu autore; Jekaterina Kuzņecova, Baltic International Bank stratēģiskās plānošanas vadītāja; Daiga Bitēna, projekta “Bibliotēka” komunikācijas koordinatore un Andra Konste, Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas direktore. Konkursa rezultāti un balvas pasniegšanas kārtība tiks paziņota 9. novembrī, un ap Latvijas valsts 100 gadu jubilejas svinību laiku, kāda no Latvijas skolām varēs papildināt savas bibliotēkas krājumus ar 100 jaunām grāmatām. Skolu apbalvošanas pasākums notiks 22. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.


“Baltic International Bank ar projektu “Bibliotēka” ir uzsākusi būtisku sarunu par apbrīnojamo un neparasto grāmatu pasauli, rādot, cik tā nozīmīga mūsu visu, bet sevišķi veiksmīgu un gudru cilvēku dzīves ceļā. Īpaši svarīgi dialogā iesaistīt arī jauniešus, nododot šīs vērtības mantojumā,” tā par projektu izsakās Andra Konste, Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas direktore.

Projektu “Bibliotēka” veido Baltic International Bank – ilggadējs latviešu literatūras mecenāts. Tas aicina atklāt sabiedrībai stāstus par literatūras nozīmi cilvēku dzīvēs, stāstus par personīgajām bibliotēkām, to saturu, kā arī emocionālo un profesionālo vērtību. Latviešu literatūras attīstība ir viens no Baltic International Bank ilggadējiem sabiedrības atbalsta virzieniem. Vadoties no pārliecības, ka savas valsts kultūras un vēstures pārzināšana ir katras tautas nacionālās identitātes pamatā, Baltic International Bank finansiāli atbalsta nacionālas nozīmes grāmatu izdošanu un literatūras projektu īstenošanu. Vairāk informācijas projekta “Bibliotēka” mājas lapā: www.manabiblioteka.lv un sociālo tīklu profilos Instagram, Facebook un Twitter (@manabiblioteka).

 

 
Papildu informācija:
Daiga Bitēna
Projekta “Bibliotēka” komunikācijas koordinatore
E-pasts: daiga@enibit.lv
Tālr.: +371 25629847