Vasaras skola ir UNESCO LNK tīkla “Stāstu bibliotēkas” dalībnieku neformālās izglītības pasākums, kura mērķis ir veicināt dažādu prasmju apguvi, attīstīt stāstu stāstīšanas tradīciju, tās aktualizēšanu, saglabāšanu un tālāknodošanu nākamajām paaudzēm.

2014. gadā par UNESCO LNK tīkla “Stāstu bibliotēkas” Vasaras skolas norisies vietu ir izraudzīta Ventspils, jo šeit aktīvi darbojas četras stāstu bibliotēkas- Galvenā bibliotēka, Pārventas bibliotēka, Gāliņciema bibliotēka un Bērnu bibliotēka.

23. augustā aprit 25 gadi, kad Baltijas tautas, parādot pasaulei vēl nebijušu fenomenu, sadodoties rokās izveidoja ceļu 700 km garumā cauri Latvijai, Lietuvai un Igaunijai. Tas bija ceļš uz pašnoteikšanos, brīvību un neatkarību. 2009. gadā “Baltijas ceļa” nozīmīgākie dokumenti par tā norisi tika iekļauti UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” starptautiskajā reģistrā.

Tāpēc šogad UNESCO LNK sadarbībā ar partneriem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā īsteno projektu “Baltijas ceļa stāsti”, kuram veltīta Vasaras skolas pirmā diena Pārventas bibliotēkā.  

Nākošajās vasaras skolas dienās plānotas tikšanās ar stāstniekiem un aktīviem ventspilniekiem, lai pasākuma dalībnieki iepazītu Ventspili un gūtu pieredzi stāstu stāstīšanā.

Vasaras skolu Ventspilī organizē UNESCO LNK  sadarbībā ar Ventspils bibliotēku un Ventspils muzeju.


UNESCO LNK tīkla “Stāstu bibliotēkas” Vasaras skolas programma

Projektam “Baltijas ceļa stāsti” veltītās konferences programma