Pieņemšanā piedalīsies UNESCO LNK esošie un bijušie locekļi, UNESCO eksperti Latvijā, sadarbības partneri, UNESCO tīklu – skolu, bibliotēku, muzeju, arhīvu – pārstāvji, valsts un pašvaldību institūciju pārstāvji, vēstniecības, kā arī UNESCO LNK partneri no privātā un akadēmiskā sektora. Pieņemšanā piedalīsies arī 15 citu UNESCO dalībvalstu nacionālo komisiju vadītāji. Pasākuma dalībniekus uzrunās UNESCO LNK prezidente, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende un UNESCO LNK viceprezidents, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

“Ar šo svinīgo pieņemšanu mēs vēlamies pateikties visiem tiem cilvēkiem, kuri, gan pildot savus darba pienākumus, gan personīgi ir devuši ieguldījumu UNESCO LNK darbībā, Latvijas vārda izcelšanā UNESCO un UNESCO ideju iedzīvināšanā mūsu sabiedrībā. UNESCO Latvijā kopā ir savedis daudzus izcilus cilvēkus, kuri ar savu pienesumu ir veicinājuši to, ka Latvija UNESCO vidē un starptautiski ir atpazīstama un cienīta valsts, un kas pašā Latvijā savukārt ir jo īpaši veicinājuši mūsu pašu vērtību izcelšanu un aizsardzību UNESCO programmu ietvaros,” stāsta UNESCO LNK ģenerālsekretāre Dagnija Baltiņa.

Atzīmējot 20. gadadienu kopš Latvija pievienojās UNESCO, visa gada garumā UNESCO LNK kopā ar saviem sadarbības partneriem ir īstenojusi dažādas aktivitātes, lai sabiedrībā izceltu Latvijas vērtības pasaules kontekstā, kā arī lai skaidrotu Latvijas devumu un ieguvumus no dalības UNESCO. Tai skaitā no šā gada 10. līdz 14.oktobrim notika UNESCO nedēļa Latvijā, kurā sadarbībā ar tās dalībinstitūcijām un partneriem sabiedrībai tika piedāvātas dažādas aktivitātēs, lai izzinātu un iepazīstu UNESCO mērķus, darbību, redzamākās programmas un īstenotos projektus Latvijā. UNESCO nedēļa tika atzīmēta vairāk gandrīz Latvijas 100 mācību iestādēs, t.sk. mūzikas un mākslas skolās, kā arī bibliotēkās un muzejos. 30. novembrī notika arī Asamblejas sēde, veltīta 20 gadiem kopš Latvija ir UNESCO dalībvalsts, un tajā LNK locekļi, kuru lokā kopumā ir 21 valsts un nevalstisko organizāciju deleģēts pārstāvis, iesaistīties diskusijā ar idejām par UNESCO nākamo desmitgadi, par to, kā arvien izcelt Latvijas vērtības un pieredzi pasaulē un kā tikt galā ar izaicinājumiem pašiem savā – nacionālā līmenī.

Apkopojot atmiņas par Latvijas iestāšanās procesu UNESCO un viedokļus par ieguvumiem no dalības organizācijā, UNESCO LNK ir izveidojusi arī video prezentācijas, piedāvājot noskatīties sarunas ar UNESCO LNK darbā un UNESCO ideju īstenošanā iesaistītiem svarīgiem cilvēkiem Latvijā.

Video pieejami: http://www.youtube.com/unescovideo/