Kā raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls “TechCrunch”, pērn septembrī tvītu skaits diennaktī bija 90 miljoni un 2011. gada sākumā tas palielinājās līdz 100 miljoniem. Nav gan zināms, cik lielu daļu paziņojumu veidot reklāmas, kuras izsūta roboti.

 

Uzrunājot konferences dalībniekus, Kostolo sacīja, ka “Twitter” iekļaušana “Apple” mobilo ierīču operētājsistēmas jauninājumā “iOS5” esot ievērojami palielinājis “Twitter” lietotāju aktivitāti. Tagad dienā piesakoties trīs reizes vairāk jaunu “Twitter” lietotāju, nekā pirms 12.oktobra, kad “iOS5” kļuva pieejams, informēja Kostolo, taču nenosaucot konkrētus skaitļus. Instalējot “iOS5” “iPhone” vai citā “Apple” ierīcē (“iPad” vai “iPod Touch”), tiek automātiski instalēta arī “Twitter” lietošanas programmiņa, un to nav atsevišķi jāmeklē un lejuplādē.

 

Jau ziņots, ka pēc interneta projektu izstrādes kompānijas “Soon” līdzīpašnieka Ernesta Štāla rīcībā esošās informācijas, “Twitter” lietotāju skaits, kas uzdodas esam Latvijā vai saistīti ar Latviju, ir aptuveni 50 000, taču aktīvi esot tikai aptuveni 15 000.

 

Vasarā “Twitter” lietotāju skaits visā pasaulē pārsniedza 200 miljonus.

 

“Twitter” dibināts 2006. gada martā un oficiāli darbību sācis 2006. gada vasarā. Izmantojot “Twitter” mājaslapu “www.twitter.com” vai kādu no bezmaksas “Twitter” lietošanas programmām, piemēram, “Tweetdeck”, iespējams internetā publicēt līdz pat 140 zīmju garus vēstījumus. Šos vēstījums var lasīt visi, kas piesakās kā attiecīgā “Twitter” lietotāja sekotāji, savukārt jebkurš lietotājs var sekot citiem lietotājiem, ja tie nav īpaši bloķējuši šādu funkciju.

 

Kā liecina “TechCrunch” uzņēmumu datubāze “CrunchBase”, “Twitter” dažādos etapos saņēmis kopumā 1,16 miljardu dolāru (ap 591 miljonu latu) finansējumu no dažādiem ASV riska kapitāla fondiem un privātiem investoriem.