ES programmēšanas nedēļa (EU Code Week) ir sabiedrības iniciēta kustība, kas veltīta programmēšanai un jaunu digitālu prasmju apguvei,  aptverot tūkstošiem pasākumu un simtiem tūkstošu cilvēku.

 

Kā iesaistīties?

Ikviena bibliotēka ir aicināta iesaistīties ES programmēšanas nedēļā, sākt programmēt un īstenot citas ar digitālajām prasmēm saistītas aktivitātes. Dažas idejas, kā iesaistīties un norādes par reģistrēšanos ES programmēšanas nedēļas platformā: 

 

  • Esiet pamanāmi!

Ja plānojat organizēt programmēšanas pasākumu ES programmēšanas nedēļā, lūgums atzīmēt to codeweek.eu kartē, kā arī izmantot tēmturi #LibrariesCodeEU.

 

  • Eiropas Parlamenta pārstāvis jūsu bibliotēkā!

Bibliotēkas ir aicinātas piedalīties konkursā, lai iegūtu digitālo meistarošanas komplektu (digital maker kit) no Frysk Lab bibliotēkas Nīderlandē, saņemot to no vietējā ES programmēšanas nedēļas vēstnieka vai Eiropas Parlamenta locekļa.

Lai pretendētu uz balvu, bibliotēku atbalsta programma Public Libraries 2020, kas aktīvi iestājas par publisko bibliotēku lomu jaunu zināšanu apguvē, kā arī veicina izpratni par šīm norisēm politikas veidotājiem, mudina bibliotēkas atspoguļot savus programmēšanas pasākumus  iesūtīt attēlu vai īsu video kopā ar nelielu aprakstu par pasākumā īstenoto. Lai to paveiktu: 1) dalieties Facebook un atzīmējiet @PL2020 vai ievietojiet informāciju uzreiz Public Libraries 2020 Facebook lapā; 2) dalieties Twitter vietnē un atzīmējiet @LibrariesEU ar tēmturi #LibrariesCodeEU; 3) nosūtiet materiālus uz e-pastu: publiclibraries@readingandwriting.eu un tie tiks publicēti Public Libraries 2020 sociālajos tīklos.

 

 


 

Izstāde Eiropas Parlamentā “Generation Code: born at the library”

ES programmēšanas nedēļas ietvaros Eiropas Parlamentā būs pieejama īpaša izstāde. Tās mērķis ir atspoguļot bibliotēku lomu palīdzot attīstīt dažādas, darbam un dzīvei noderīgas prasmes, šoreiz īpaši akcentējot digitālās prasmes. Apmeklētājiem būs iespēja nepastarpinātā veidā izmēģināt programmēšanu, 3D printēšanu, hologrāfisko projicēšanu, virtuālo realitāti u.c. iespējas  īsāk sakot, apmeklētājus gaida jautri un izglītojoši semināri, kā arī iepazīšanās ar nākamās paaudzes bibliotēku pārstāvjiem no visām ES dalībvalstīm. Plašāka informācija http://www.publiclibraries2020.eu/content/generation-code

 

Informācija par gaidāmajiem programmēšanas nedēļas pasākumiem dažādās pasaules valstīs, kā arī noderīgi resursi un idejas programmēšanas pasākumu īstenošanai pieejamas CodeWeek mājaslapā

 

Avoti: www.publiclibraries2020.eu

http://codeweek.eu/