Hilli Randa ir Igaunijā iemīļota bērnu rakstniece un vairāk nekā desmit grāmatu autore. Viņa ir rakstījusi arī scenārijus filmām un dzeju. Hilli Randas darbi tulkoti krievu, somu, slovēņu, poļu, latviešu un lietuviešu valodā. 2018. gadā Maimas Grīnbergas tulkojumā izdotā grāmata “Sniegbaltais un Ogļmelnais” ir pirmā autores grāmata, kas izdota latviski.

 

“Sniegbaltais un Ogļmelnais” vēsta par diviem slavenu komponistu vārdā nosauktiem kaķiem – Volfgangu un Amadeju –, kuru saimnieki dodas koncerttūrē, atstājot kaķus pieskatīt māju. Bilžu grāmata mudina bērnus uzzināt vairāk par Mocartu un Bēthovenu un iemācīties pazīt pulksteni, sekojot līdzi kaķu dienas gaitām.

 

Hilli Randa tiksies ar bērniem Rīgā, Mārupē, Limbažos un Gulbenē, stāstīs par sevi, grāmatām, kā arī vadīs darbnīcas mazajiem lasītājiem. Autores vizīte Latvijā ir daļa no izdevniecības “Liels un mazs” rīkotās lasītveicināšanas programmas bērniem “Mūsu mazā bibliotēka”. Pagājušajā gadā ar līdzīgu programmu Latvijā jau viesojās slovēņu ilustrators Damjans Stepančičs.

 

“Mūsu mazā bibliotēka” ir lasītveicināšanas programma 4 līdz 8 gadus veciem bērniem, kas vienlaikus noris sešās valstīs. Programmā iekļautas sešas bilžu grāmatas no Eiropas mazajām valodām (latviešu, igauņu, poļu, slovēņu) un dažādas radošas aktivitātes, kas stiprina bērnu lasītprieku. Programmā iesaistījušās 200 Latvijas skolas, bibliotēkas un pirmsskolas izglītības iestādes, kurās “Mūsu mazās bibliotēkas” grāmatas lasa 8000 bērni.

 

“Mūsu mazās bibliotēkas” norisi un Hilli Randas vizīti līdzfinansē Eiropas Savienības programma “Radošā Eiropa”.

 

Izdevniecības “Liels un mazs” grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un mājas lapā www.lielsmazs.lv, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, galerijā „Istaba”, veikalā „M50”, kultūrpreču mājā “NicePlace telpa”, grāmatnīcā “Mr Page” un citur.

 

Sekot izdevniecības jaunumiem var twitter.com/lielsunmazs, facebook.com/lielsunmazs, facebook.com/BIKIBUKS, instagram.com/lielsunmazs

 

 

Informāciju sagatavoja:

Kristīne Jonuša

Izdevniecības “Liels un mazs” kopvede

Tālr.: 67282133

E-pasts: krdzene@gmail.com

www.lielsmazs.lv