2014. gada 7. martā plkst.19.00 Pārventas bibliotēkā (Ventspilī, Tārgales ielā 4) koncertēs trio Kameransamblis.lv – flautiste Rūta Īzāka, čellists Mārcis Kuplais un pianiste Ilze Zvaigznekalne.

 

Flautiste Rūta Īzāka un pianiste Ilze Zvaigznekalne ir rīdzinieces. No 2011. gada septembra kopā muzicējot kameransamblī “Duo RI”, guvušas atzinību kamermūzikas konkursos Latvijā, Lietuvā un Itālijā.

 

Čellista Mārča Kuplā pašreizējā mītnes un darba vieta ir Bāzelē, Šveicē. Jāpiebilst, ka čella spēli Mārcis Kuplais apguvis Ventspils Mūzikas vidusskolā pie pedagoga Arimana Štrausa, pēc tam studijas turpinājis Šveicē Bāzeles mūzikas akadēmijā pie profesora Ivana Monigeti. Gados jaunais čellists ir ieguvis vairāk kā divdesmit balvas solo un kamermūzikas konkursos Eiropā. Uzstājies Eiropā, ASV, Brazīlijā, Nikaragvā, Korejā, Japānā.

 

Koncertam sagatavota īpaša programma, kas ar savu dažādību noteikti iepriecinās ikvienu klausītāju. Trio izpildījumā izskanēs gan dzīvespriecīgi un enerģiski skaņdarbi, piemēram, Karla Marijas Vēbera un Filipa Gobēra Trio, gan arī nopietnāki – Makša Bruha Kol Nidrei, Roberta Šūmaņa Trīs fantāzijskaņdarbi, kā arī Ričarda Kamerona-Volfa Lapis Lazuli flautai un klavierēm.

 

Koncertu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Ieeja koncertā bez maksas.