Raidījumu var dzirdēt Latvijas Radio 1 arhīvā internetā http://www.latvijasradio.lv/program/1/2011/06/20110608.htm (ritināt lapu uz leju līdz raidījuma “Kultūras Rondo” laikam 11:06, izvēloties laika atskaņošanas formātu atbilstoši sava datora programmatūrai). Saruna par projektu norit, sākot ar raidījuma 31. minūti.

 

Šobrīd ar bibliotēku starpniecību Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties projektu konkursā – apkopot nostāstus, fotografēt, filmēt vai veidot audio ierakstus, kā arī rakstīt pašu veidotus aprakstus par savā  novadā vai apdzīvotajā teritorijā atrodamajiem vides objektiem, personālijām vai kultūrvērtībām, un pēc tam izveidoto materiālu – savu Taku – iesūtīt konkursa rīkotājiem.

 

Iesūtītos darbus vērtēs žūrija, un labākie tiks noteikti, ņemot vērā Takas idejas unikalitāti, informatīvā un audiovizuālā satura kvalitāti, kā arī radošu un inovatīvu satura pasniegšanas formu.

 

Lai veicinātu iedzīvotāju aktivitāti, katrā reģionā darbojas arī projekta reģionālais kurators. Uz raidījumu “Kultūras Rondo” bija uzaicināta Vidzemes reģiona kuratore, Cēsu bibliotēkas direktores vietniece Gunta Romanovska, kura pastāstīja par jau iesūtītajiem projektiem.

 

Jauni dalībnieki pieteikties projektā un sūtīt savu Taku var līdz šī gada 15. septembrim.

 

Vairāk informācijas, pieteikuma veidlapa un nolikums www.letonika.lv