Pirmajā no tiem, otrdien, 5. martā grafikas dizaineris Sandijs Ruļuks stāstīs, kā no vietējā grafikas dizainera viņš kļuvis par globāli konkurētspējīgu IT produktu radītāju. 

 

Konkursa uzvarētāji – biedrība “Forum of Latvian Design” – komunikācijas platformai ir izvēlējušies konceptuālu nosaukumu – FOLD (Forum of Latvian Design – Latvijas dizaina forums). Nosaukuma izvēli projekta autori pamato ar dizaina domāšanu kā stratēģisku pieeju, mērķtiecīgu un fokusētu skatījumu uz radošajām industrijām. Ir paredzēts, ka plašāka sabiedrība ar jauno komunikācijas platformu tiks iepazīstināta Radošās darbības nedēļas “Radi!” laikā, kas visā Latvijā notiks šogad no 22. līdz 28. aprīlim. 

Kā jau ziņots, Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā par valsts finansējumu radošo industriju komunikācijas platformas izveidei uzvarēja biedrība “Forum of Latvian Design”. Parakstītais līgums starp konkursa uzvarētāju un ministriju paredz interneta vietnes izveidošanu un uzturēšanu. Minētās komunikācijas platformas mērķis ir veicināt radošās uzņēmējdarbības attīstību, uzturēt aktīvu dialogu starp radošo industriju nozares profesionāļiem, kā arī palielināt sabiedrības izpratni par radošo industriju darbību un potenciālu.  

 

Sandijs Ruļuks ir grafikas dizaineris, kuram nepatika programmēšana, jo tā nav balstīta vizuālā domāšanā. Viņš nolēma padarīt mājaslapu veidošanu saprotamu ikvienam un radīja vienkāršu portfolio rīku “Berta”, bet vēlāk – “Froont”, kas ļauj dizaineriem interneta saturu pielāgot aplūkošanai dažādās ierīcēs. Ar savu grafikas dizaina studiju “HungryLab” Sandijs veidojis vizuālo tēlu zīmoliem “ZoFA”, “Very Berry”, Latvijas Fotogrāfijas muzejam un ir “DesignBlog” autors. 2012. gadā Sandijs uzvarēja Britu padomes starptautiskajā konkursā “Young Creative Entrepreneur” jaunajiem interaktīvās un digitālās nozares uzņēmējiem, bet pagājušajā nedēļā plašsaziņas līdzekļus apceļoja ziņa, ka “Froont” izdevies piesaistīt 150 000 eiro lielas investīcijas Somijā. Ceļā no Helsinkiem uz Sanfrancisko Sandijs piestājis Rīgā, lai pastāstītu par savu pieredzi grafikas dizaina studijās un IT uzņēmēju co-working vietās Latvijā un pasaulē, kā arī “Froont” globālajām ambīcijām.

“Froont” demonstrācijas video:

http://vimeo.com/bertacms/froont 

http://berta.me/ 

http://froont.com/ 

 

Interesenti aicināti uz tikšanos ar Sandiju Ruļuku otrdien, 5. martā, pulksten 18.30,“Pērlē”, Tērbatas ielā 65. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam lekcijai pieteikties, rakstot uz evelina@fold.lv. Ieeja – 3 lati.