Trešdien, 27. janvārī, plkst. 11.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavā notiks pirmais jaunā gada pasākums ciklā “Tikšanās bibliotekāru stāvā: jaunieguvumi un pieredze”

 

Vai ir vērts šķērsot okeānu, lai ieviestu kārtību haosā? Kā no anonīmas grāmatu kolekcijas radīt bibliotēku? Vai Brazīlijā ir iespējama un nepieciešama latviešu bibliotēka? Vai latvietis tropos un latvietis pie Baltijas jūras ir tas pats latvietis? Lai rastu atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, pirms nepilna gada, 2015. gada martā, divas radošas un jauniem izaicinājumiem atvērtas LNB darbinieces – Tehnoloģiju un dabaszinātņu lasītavas vadītāja Eva Ausēja un Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavas galvenā bibliogrāfe Silva Suhaņenkova – devās aizraujošā un nedaudz eksotiskā komandējumā uz Brazīlijas pilsētu Novodesu. Kolēģu komandējuma mērķis bija – izvērtēt Brazīlijas latviešu sakrāto grāmatu kolekciju un no tās izveidot pamatu aktīvi funkcionējošai bibliotēkai.

 

Kārtējā nozares speciālistu diskusijā uzzināsim, kā šis uzdevums tika realizēts, kā arī gūsim iespaidus par brazīliešu sadzīvi, kultūru un cilvēkiem. Stāstījumu papildinās fotoiespaidi par braucienu un Brazīliju.

 

Pasākuma teorētiskajā ievaddaļā uzzināsim, kādus faktus, balstoties uz Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavas plauktos un tīmeklī pieejamiem materiāliem, par visai maz pētīto tālās Dienvidamerikas valsts bibliotēku pasauli apkopojusi lasītavas galvenā bibliotekāre Elita Vīksna.

 

Uz pasākumu laipni aicināti interesenti no visām Latvijas bibliotēkām!

 

Informāciju sagatavoja:

BAC Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavas galvenā bibliotekāre

Anda Saldovere

Trešdie , 27. janvārī, plkst. 11.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītavā notiks pirmais jaunā gada pasākums ciklā “Tikšanās bibliotekāru stāvā: jaunieguvumi un pieredze”