2014. gada 21. martā plkst. 18.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” vokālais kvartets “Harmonija Rīgai” aicina uz tikšanos “No olimpiādes līdz olimpiādei”.

 

Laika posmu no 2014. gada XXII Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos līdz 8. Pasaules Koru olimpiādes pasākumiem Eiropas Kultūras galvaspilsētā Rīgā vīru vokālais kvartets “Harmonija Rīgai” velta aktīvām vingrinājumu un treniņu nodarbībām.

 

Lai gūtu pieredzi, gatavojoties startam Koru olimpiādē, “Harmonija Rīgai” vīri treniņa nolūkos ir pieteikušies dalībai Spānijas “barbershop” dziedātāju asociācijas rīkotajā koru un ansambļu čempionātā, kas no 4. līdz 6. aprīlim notiks Spānijas kūrorta pilsētā Calpē.

 

Tā kā dalība pasaules mēroga muzikālās sacensībās nav iedomājama bez līdzjutēju atbalsta, “Harmonija Rīgai” aicina savus līdzjutējus un atbalstītājus uz muzikāli sportisku tikšanos “No olimpiādes līdz olimpiādei”. Tikšanās reizē – ieskats “barbershop” mūzikas stila vēsturiskajos aizsākumos, vīru mākslinieciski sportiskajās nākotnes iecerēs, kā arī aktīva līdzi jušana vokālās augstlēkšanas paraugdemonstrējumos.

 

Atgādinām, ka “barbershop” džeza novirziens 20.gadsimta sākumā radās ASV. Tas ir četrbalsīgs vokāla stils, kurā tiek izpildītas izklaidējošas, sadzīviskas dziesmas. Stila nosaukums (“barbershop”, frizētava) norāda uz tā izcelsmi – šāda veida dziedāšana sākumā notikusi frizētavās. Šodien ASV ir vairāk nekā 30 000 Barbershop Harmony asociācijas entuziastu. Radniecīgas apvienības darbojas arī Skandināvijā, Anglijā, Vācijā, Jaunzēlandē un citviet pasaulē. Kvartets “Harmonija Rīgai” (Harmony 4 Riga) izveidots 1993. gadā.

 

Tiekamies, līdzi ņemot sportisku garu un labu garastāvokli. Ieeja brīva!

 

Kontaktinformācija bibliotēkā: 67181017