2014. gada 8. oktobrī plkst.18.00 Valmieras integrētajā bibliotēkā (Valmierā, Cēsu ielā 4) sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) projekta “Tikšanās Latvijas novadu bibliotēkās” ietvaros notiks tikšanās ar tulkotāju Daci Meieri.

Tikšanos vadīs LNB Bibliotēku attīstības institūta Bibliotēku konsultatīvā centra projektu vadītāja un žurnāliste Liega Piešiņa.

Dace Meiere ir tulkotāja ar īpašu valodas dzirdi. Tulko no itāļu, lietuviešu, spāņu un katalāņu valodas. Nozīmīgākie tulkojumi: Umberto Eko romāni “Rozes vārds”, “Fuko svārsts”, “Bodolīno” un “Prāgas kapsēta”, Alesandro Bariko “Zīds”, “Okeāns Jūra”, “Stikla pilis”, Kristinas Sabaļauskaites “Silva rerum”, D.Marāni “Jaunā somu gramatika”, P. U. Dini “Baltu valodas”, K. Malaparte “Āda”, S.Veronēzi “Rāmais haoss” un Paolo Džordāno “Pirmskaitļu vientulība”.

D. Meiere ir saņēmusi Itālijas Kultūras ministrijas Nacionālo prēmiju tulkošanā (2007) un vairākas Itālijas Ārlietu ministrijas prēmijas (2006, 2005, 2004, 2002, 2000), kā arī Ventspils pilsētas balvu “Sudraba Tintnīca” (2012).

Ieeja bez maksas!

Papildu informācija:
Vita Ziediņa
Valmieras bibliotēkas direktores vietniece
Tālr.: 64250830