Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēka “Rēzna” 24. februārī plkst. 14.30 aicina uz tikšanos ar rakstnieku Māri Bērziņu. Tikšanās notiks Dienas centrā pilngadīgām personām “Kastanis”, Lomonosova ielā 1 k-19.

Māris Bērziņš vislielāko ievērību guva ar 2015. gadā klajā nākušo romānu „Svina garša”, kuram šajā gadā Latvijas Nacionālajā teātrī ir tapis iestudējums ar tādu pašu nosaukumu. Par romānu „Svina garša” Bērziņš ir saņēmis vairākas balvas literatūrā – Baltijas Asamblejas balvu, Dzintara Soduma balvu, kā arī Rīgas Domes īpašo atzinības rakstu.

Rakstnieka daiļradē pirms tam tapuši arī tādi darbi, kā „Sveiks, Dzintar Mihail” (2013), „Titāna skrūves” (2011) un citi, taču pirmo ievērību Bērziņš guvis ar humoristisko stāstu ciklu „Gūtenmorgens” (2007). Latvijas simtgadei veltītajā projektā „Viens ciems. Visa Latvija” 2015. gadā Bērziņš ieguva pirmo vietu ar stāstu „Vienciems”, kas tapis par Valgalciemu, Kurzemē.
Rakstnieks Māris Bērziņš dzīves laikā guvis daudz dažādas pieredzes, strādādams dažādos darbos – gan vienkāršos amatos, gan bijis Valsts Kultūrkapitāla fonda direktors.

Māris Bērziņš ir domātājs un uzskata, ka vairums cilvēku pārāk maz domā vai nedomā vispār. „Tehnoloģiju progress ir pierādījums tam, ka cilvēka prāts attīstās, bet morāle neattīstās tik strauji. Arī atkritumu šķirošana parāda cilvēka paviršību un egoismu – daru, kā gribu, nedomāju par to, lai pasaule kļūtu labāka. Uzskatu, ka cilvēka vīzdegunīgajai un ciniskajai attieksmei būs sekas vai nu kara, vai citādu problēmu veidā. Diemžēl – visiem.”