2014. gada 23. oktobrī plkst. 17.00 Ventspils Galvenā bibliotēka (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) aicina uz “Romantisko rudens detektīvu”- tikšanos ar rakstnieci, žurnālisti un režisori Daci Judinu, aktieri Andri Buli un mūziķi Arturu Kiseļovu.

Dace Judina kopš deviņdesmito gadu sākuma darbojas presē, šobrīd raksta romānus un darbojas  sabiedrisko attiecību un pasākumu organizēšanas jomā. Iedvesmu darbiem D.Judina smeļas no dzīves. Savas atmiņas viņai uzticējis arī nu jau aizsaulē aizgājušais Latvijas policijas ģenerālis Aloizs Blonskis.

“Detektīvs pilda to lomu, ko padomju laikā varēja lasīt zemtekstos. Informācija ir tik intensīva, un cilvēks apjūk, bet tajā brīdī, kad tiek dota bezkaislīga bilde ar detektīva stīdziņu, tad, ja cilvēks māk lasīt ne tikai burtus, bet arī to, kas ir “zem” burtiem, doma tiek rosināta un prāts tiek asināts,” saka rakstniece.

Izdotas piecas Daces Judinas grāmatas – psiholoģiskais detektīvs „Tik vienkārši” (2010) un četri detektīvromāni no sērijas „Izmeklē Anna Elizabete” – „Tase melnas kafijas” (2011), „Dīvainais Līgovakars” (2012),  „Ziemas blūzs” (2013), „Mēnesis pie jūras” (2014).

Pēc Lauku bibliotēku atbalsta biedrības (LBAB) apkopotajiem datiem  2013. gadā nominācijā “Oriģinālproza” vislasītākā  grāmata Latvijas bibliotēkās bija Daces Judinas detektīvromāns “Dīvainais Līgovakars”.

Detektīvu vakaru Galvenajā bibliotēkā kuplinās aktieris Andris Bulis un mūziķis Arturs Kiseļovs.
 
Pasākums notiek Kultūrkapitāla fonda finansētā projekta “Rakstītājs- Lasītājs” ietvaros. Ieeja- bez maksas. Aicinām visus interesentus!

Informācija:
Olita Šteinmane
Ventspils bibliotēkas direktores vietniece
E-pasts: olita.steinmane@ventspils.lv
Tālr.: 636232231