2013. gada 26. martā plkst. 17.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) filiālbibliotēkā “Pārdaugava” (Rīgā, Dzirciema ielā 26) tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu.

 

Tikšanās tiek rīkota cikla “Četras rakstnieces Rīgas Centrālajā bibliotēkā” ietvaros. Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Ieeja brīva.

 

Februārī un marta sākumā Rīgas Centrālajā bibliotēkā un vairākās filiālbibliotēkās viesojās rakstnieces Dace Rukšāne, Anna Skaidrīte Gailīte un Ieva Samauska. Martā un aprīlī latviešu mūsdienu literatūras cienītājus gaida tikšanās ar Noru Ikstenu. Precīza informācija par pasākumu norises vietu, dienu un laiku mūsu mājaslapā www.rcb.lv.
 
Prozaiķes Noras Ikstenas cienītāji pagājušajā gadā vien saņēma divas jaunas grāmatas – romānu “Besa” un neparasto pavārgrāmatu “Dzīvespriecīgais vakarēdiens”. Rakstniece ir vairāku pazīstamu romānu (“Amour Fou jeb Aplamā mīla 69 pantos”, “Jaunavas mācība”, “Dzīves svinēšana”) un īsprozas – stāstu un eseju autore. Populāri ir arī Noras Ikstenas biogrāfiskie darbi, kas veltīti Dzintaram Sodumam, Brunim Rubesam, Vijai Vētrai, Mārai Zālītei, Regīnai Ezerai. Par grāmatu “Nenoteiktā bija” – Imanta Ziedoņa bērnības atmiņu rekonstrukciju – Nora Ikstena saņēma Baltijas asamblejas balvu, Literatūras gada balvu un laikraksta “Diena” Gada balvu kultūrā.

 

Kontaktinformācija:

Solvita Brežinska

Rīgas Centrālās bibliotēkas Projektu vadības nodaļas vadītāja 

Tālr.: 67607562; 25615442

E-pasts: Solvita.Brezinska@rcb.lv

Ingūna Stranga

Rīgas Centrālās bibliotēkas Bibliotēku dienesta galvenā speciāliste

Tālr.: 67623759

E-pasts: Inguna.Stranga@rcb.lv