9. aprīlī plkst. 15.15 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) ar saviem lasītājiem tiksies rakstniece Linda Nemiera (Dreimane), grāmatu „Septiņi”, „Kaķa lāsts”, „Vilcenes stāsts”, „Lidojums” un „Kaķis maisā” autore. Tikšanās notiks Latvijas Fantāzijas un Fantastikas biedrības rīkotā LatCon 2016 pasākuma „Svešās ainavas” ietvaros.

„Ir svarīgi ik pa laikam izkāpt no savas komforta zonas un izmēģināt jaunas lomas. Šis gads man ir sācies ar vairākiem soļiem ārpus ierastā. Es piemēru sev divu bērnu māmiņas lomu, bērnu grāmatiņas autores lomu, kā arī kriptoromāna rakstnieces lomu. Fantāzijas žanrs man ir sirdij mīļš, kā jau droši vien lasītāji būs pamanījuši. Bet citreiz sanāk arī sagrēkot. Kā,piemēram, uzrakstīt grāmatu par divu vēsturnieču piedzīvojumiem senu noslēpumu medībās Turcijā un Bulgārijā. „Sofijas noslēpums” ieguva balvu apgāda Zvaigzne ABC organizētajā konkursā „Nacionālais bestsellers”. Jācer, ka skaļais pieteikums sevi attaisnos, un tas patiesi izrādīsies dižpārdoklis. Šis solās būt raibs gads, bet – kas gan var būt labāks par šo?! Jo piedzīvojumi sākas tikai nokāpjot no dīvāna!”, par savām šī gada vēsmām vēsta rakstniece. 

8. un 9. aprīlī Rīgas Centrālajā bibliotēkā notiks Latvijas Fantāzijas un Fantastikas biedrības rīkotais LatCon pasākums „Svešās ainavas”. Tā auditorija ir visi fantāzijas un fantastikas žanra interesenti. Pasākuma kodols ir tematiski izglītojošas un izklaidējošas lekcijas par fantastikas un fantāzijas žanru tēmām.

 

Informāciju sagatavoja:

Evita Hofmane,

Rīgas Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre,

Tālr. 67037130