Šā gada 8. un 9. aprīlī Rīgas Centrālās bibliotēkas telpās (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) notiks Latvijas Fantāzijas un Fantastikas biedrības (LFFB) rīkotais gada pasākums fantāzijas un fantastikas žanra interesentiem. Pasākuma ietvaros, 9. aprīlī, plkst. 13.00 ar saviem lasītājiem tiksies arī rakstniece Laura Dreiže.

 

LatCon 2016 pasākuma kodols ir tematiski izglītojošas un izklaidējošas lekcijas par fantastikas un fantāzijas žanru tēmām, kā arī zinātnes un tehnoloģiju progresa atspoguļojums. LatCon tēma „Svešās ainavas” raksturo pasākuma lekciju un diskusiju specifiku. Tiks aplūkotas iespējamās dažādās fantastisko pasauļu versijas un to atspoguļojums kino un literatūrā.

 

Taujāta par jaunumiem, Laura Dreiže stāsta: „Kopš pagājušā gada rudens, kad iznāca mana jaunā triloģija „Danse Macabre”, mana dzīve ir iegriezusies kā raibs karuselis. Bieži dodos ciemos pie lasītājiem Latvijas skolās un bibliotēkās, stāstu par savām grāmatām un rakstnieka dzīves aizkulisēm (kas, starp citu, nav nemaz tik bohēmiskas, kā varētu domāt, – vienkārši jāsēž un jāraksta). Esmu sagatavojusi triloģijas pirmās daļas („Deja ar nāvi”) tulkojumu angļu valodā; tagad tikai jātur īkšķi, lai ārpus Latvijas robežām grāmatai klātos tikpat labi kā šeit. Tulkošana joprojām ir mans pamatdarbs – pašlaik latviskoju turpinājumu nupat iznākušā Džeikoba Greja romānam „Zvērači. Kraukļu vārdotājs”, un pēc tam mūsu lasītājus gaida vēl daži patīkami pārsteigumi.

Un, protams, es rakstu. Pēc divarpus gadu darba „Tā runāja Zosu māte” beidzot ir iegājusi finiša taisnē, un esmu apņēmusies līdz vasarai uzrakstīt pēdējo teikumu un pielikt pēdējo punktu. Rosās arī jaunas idejas (un vecas idejas jaunās vēsmās), un, lai gan vēl nezinu, ko rakstīšu tālāk, par vienu esmu droša – BŪS.”

 

Laipni lūgti visi fantastikas un fantāzijas interesenti!

 

Informāciju sagatavoja:

Evita Hofmane,

Rīgas Centrālās bibliotēkas galvenā bibliotekāre,

Tālr. 67037130