2015. gada 30. martā plkst. 12.00 Ventspils Bērnu bibliotēka aicina uz Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstītā projekta “Es lasu, esmu aktuāls!” turpinājumu – tikšanos ar Ilzi Jansoni.

Rakstniece, tulkotāja, teoloģijas zinātņu doktore un Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes vadošā pētniece Ilze Jansone dzimusi 1982. gadā Cēsīs. 2006. gadā izdota I.Jansones pirmā grāmata – garstāsts “Viņpus stikla”. Raksturojot debijas darbu, literatūrzinātnieks Rimands Ceplis saka: “Ilze Jansone ierodas latviešu prozā gluži kā praviete un piedāvā savu skatījumu uz puišu savstarpējām rūpēm, atbildību, šaubām, uzticēšanos un problēmām. Tas ir stāsts par mīlestības skaistumu un trauslumu.” 

Arī abi romāni “Insomnia” (2010) un jaunākais – 2015. gadā izdotais romāns “Vienīgais”, ir stāsti par mīlestību. “Insomnia” ir aizkustinošs un vienlaikus drosmīgs un veselīgi paškritisks stāsts par mīlestību un cilvēka garīgā “es” tapšanas procesu, savukārt “Vienīgais” vēsta par mīlestības neesamību, akliem mēģinājumiem to aizstāt ar visa veida un rakstura “attiecībām”, virspusību, neiedziļināšanos, vienaldzību un pārvarīgiem sapņiem kādam vai vismaz kaut kam “piederēt” – Dievam, mākslai, zināšanu krāšanai vai gluži vienkāršai, parastai ikdienai, kurā jākurina krāsnis un jāceļ vistas uz laktas.

2013. gadā izdotajā Ilzes Jansones stāstu krājumā “Umurkumurs jeb Ardievas feminismam” risinātas attiecības – ar mīļotajiem, ar sevi, ar cilvēkiem un Dievu. 
Kopš 2012. gada Ilze Jansone ir teoloģijas, reliģijpētniecības un kultūrvēstures žurnāla “Ceļš” sastādītāja.

Ieeja uz pasākumu bez maksas.

 

 
Informācijai:

Kristīne Rendeniece

Ventspils Bērnu bibliotēkas vecākā bibliotekāre

Tālr.: 63627361

E-pasts: kristine.rendeniece@ventspils.lv