Otrdien, 24.martā plkst.12.30 Baložu pilsētas bibliotēka ielūdz uz tikšanos ar lāču un citu zvēru “mammu” Velgu Vītolu. Pasākums notiks Baložu kultūras nama kora zālē.

Pazīt, mīlēt un saudzēt dabu jau agrā bērnībā Velgai iemācīja tēvs. Pēc studijām Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā 1981.gada 1. aprīlī viņa sāka darbu vietā, kas atbilda viņas bērnības sapnim Gaujas Nacionālajā parkā.

Kā klājies tiem, kam pirmā darba diena bijusi 1.aprīlis? Pārpratumi, joki, piedzīvojumi? Par to vislabāk var pastāstīt Velga Vītola, leģendārā lāču mamma, kura Līgatnes dabas takās strādā jau vairāk kā 30 gadus.

 “Man ir bijis laimīgs un bagāts mūžs. Tas nav veltīgs. Man ir tik daudz bērnu! Es varu atcerēties daudzos gadījumus ar dzīvniekiem un būt par to laimīga. Kā es audzināju lāci, kā man pakaļ staigāja alnis, kā man pāri skraidīja zaķis… Tās izjūtas manī dzīvo,”  teic Velga Vītola.

Īpaši nepiedomājot pie publiskā tēla, ar dabiskumu un reizēm skarbu tiešumu, Velga kļuvusi par Līgatnes dabas taku firmas zīmi.

“Varu droši apgalvot, ka Velga ir unikāls cilvēks ne tikai Latvijas, bet visas pasaules mērogā.”
(Citāts no Birutas Eglītes grāmatas “Zvēri un cilvēki”.)