6. decembrī plkst. 18.00 Rīgas Centrālā bibliotēka (Brīvības ielā 49/53, 6. stāvā), bet 7. decembrī plkst. 16.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas Daugavas filiālbibliotēka (Maskavas ielā 264) aicina uz tikšanos ar rakstnieku Andreju Kivinovu (Sanktpēterburga, Krievija).

 

Detektīvžanra meistars Andrejs Kivinovs šobrīd ir viens no Krievijas populārākajiem rakstniekiem. Pēc viņa stāstiem uzņemtas arī vairākas pazīstamo teleseriālu “Sasisto lukturu ielas” un “Nāvējošais spēks” sērijas.

 

Tikšanās akcijā “Dāvana no Pēterburgas” tiek organizēta Rīgas un Sanktpēterburgas sadraudzības programmas ietvaros sadarbībā ar Sanktpēterburgas M. Ļermontova Centrālo bibliotēku.

 

Andrejs Kivinovs milicijā nostrādājis vairāk nekā piecpadsmit gadus, tādēļ lieliski pārzina vidi, kurā noris viņa stāstu un romānu darbība. Rakstnieka spēja ar humoru paskatīties uz visdrūmākajām un baismīgākajām mūsdienu Krievijas dzīves pusēm ir viens no iemesliem, kādēļ viņa proza ir tik iecienīta. Andreja Kivinova darbu izdevumu kopējā tirāža ir vairāki miljoni eksemplāru. Tos iecienījuši arī Latvijas kriminālprozas mīļotāji.  

 

Neskaitāmu prozas darbu autors, Andrejs Kivinovs ir arī aktieris un scenārists. Pēc viņa scenārijiem uzņemtas deviņas filmas. Teleseriāli “Sasisto lukturu ielas” un “Nāvējošais spēks” saņēmuši “TEFI” prēmiju, kas tiek pasniegta par izcilākajiem sasniegumiem televīzijas mākslu nozarē. Starp viņa jaunākajiem darbiem minami scenāriji tādām filmām kā “Stingrā režīma brīvdienas”(„Каникулы строгого режима”), “Grūti būt par mačo” («Трудно быть мачо»), “Mīlestība aizsegā” („Любовь под прикрытием”) u.c.

 

Akcijas “Dāvana no Pēterburgas” ietvaros Rīgas Centrālā bibliotēka (RCB) dāvinājumā saņems arī grāmatu kolekciju “Mūsdienu Pēterburgas grāmata”, kurā ir gan daiļliteratūras izdevumi, gan grāmatas par Sanktpēterburgas kultūru un vēsturi. Līdzīgu dāvinājumu – 45 Sanktpēterburgas autoru grāmatas – RCB saņēma arī 2008. gadā.

 

Akcija „Dāvana no Pēterburgas” ir viens no Sanktpēterburgas valdības programmas “Tautieši” /Соотечественники/ pasākumiem. Programmas “Tautieši” mērķis ir Krievijas reģionu un bijušo Padomju Savienības republiku iedzīvotāju iepazīstināšana ar labākajiem mūsdienu krievu literatūras izdevumiem.

 

Kontaktinformācija:

Rīgas Centrālā bibliotēka 67037124

RCB Daugavas filiālbibliotēka 67262737