Krājumā ir apkopoti materiāli par ebreju tautas etnogrāfiju, vēsturi un epigrafiku. Šie dati tika savākti 2011.-2015. gados organizētajās ekspedīcijās Latgalē un Izraēlā. Krājumā ir ievietoti arī materiāli, kuri tika savākti Ludzas, Kārsavas, Zilupes un Pildas apkaimēs. Vairākas lappuses grāmatā ir vēltītas Ludzai. Vienā no nodaļām ir informācija par Ludzas ebreju kapiem: apbedīto cilvēku saraksts, kā arī kapu karte pēc kuras var atrast apbedījuma vietas.

Grāmatas prezentācijas gaitā Latvijas Universitātes Dr. philol. Svetlana Pogodina, kura piedalījās materiālu vākšanā Ludzas reģionā, pastāstīja par projekta mērķiem, materiālu vākšanas principiem, darba gaitu.  Viņas teikto ar atmiņām papildināja Ludzas iedzīvotāji Jevģenija Skuratova, Gaļina Geceviča, Hasja Sandlere, Pildas ciemata iedzīvotājs Vladimirs Strogonovs, Zilupes pilsētas iedzīvotājs Ivans Sircovs. Pasākumā piedalījās bijušo Ludzāniešu un viņu pēcteču grupa, kuri pašlaik dzīvo Izraēlā. Pateicības uzrunu viņu vārdā teica Ciļa Špungin.

Pēc pasākuma notika draudzīgās sarunas neformālajā atmosfērā, kuras gaitā raiti ritēja  atmiņu kamols, Ludzānieši un Izraēlas ciemiņi atcerējās kopīgus paziņas un draugus kā arī interesantos notikumus. Pēc 60 gadu neredzēšanās bija negaidīta un ļoti aizkustinoša divu klasesbiedru Ludzānites Jevģenijas Skuratovas un Izraēlas iedzīvotāja Ruvel Špungina tikšanās.

Ar grāmatu var iepazīties Ludzas, Kārsavas, Zilupes un Pildas bibliotēkās.