Trešdien, 27.janvārī, plkst.11:00 Pārventas bibliotēkā, Valsts  Kultūrkapitāla finansētā projekta “Lasāmpietura Pārventā” ietvaros tikšanās ar mākslinieci, bērnu grāmatu ilustratori Elīnu Brasliņu.

 

Ilustrējot  grāmatu, mākslinieks  tajā iekļauj detaļas, kuras ir tikpat nozīmīgas informācijas nesējas kā teksts, tādējādi ilustratots kļūst par līdzautoru grāmatas kopējās sajūtas radīšanā. Lai rosinātu bērnus uztvert grāmatu kā vienotu mākslas darbu, kuru veido teksta un ilustrāciju mijiedarbība, turpinot projektu “Lasāmpietura Pārventā: no stāsta līdz attēlam, no attēla līdz stāstam”, iecerēts mazos lasītājus iepazīstināt ar bērnu grāmatu māksliniekiem.

 

Māksliniece Elīna Brasliņa 2014.gadā guvusi Baltvilka balvas žūrijas atzinību par veiksmīgu debiju bērnu grāmatu ilustrācijā, kā arī balvu grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele 2014”. 2015.gadā Elīna Brasliņa Baltvilka balvai nominēta par ilustrācijām Jura Zvirgzdiņa un Ingunas Cepītes grāmatai “No Rīgas līdz Rīgai: Tobiass un Tama lielajā Eiropas bibliotēku ceļojumā”, Luīzes Pastores grāmatām “Neredzamais cilvēks” un “Pazudušais pērtiķis”, Ievas Samauskas grāmatai “Govs uz bagāžnieka”.   

 

Elīna Brasliņa ilustrējusi Lūcijas Strautas grāmatu “Ola, kura negribēja krāsoties”, Ievas Samauskas darbu “Govs uz bagāžnieka”, Luīzes Pastores sērijā “Mākslas detektīvi” izdotās grāmatas “Pazudušais pērtiķis”, ”Neredzamais cilvēks” un “Svešinieka atnākšana”, Jura Zvirgzdiņa “Have a nice day! Gandrīz mīlas stāsts”, Māra Runguļa “Sāļās pankūkas” un Bibkibuks dzejoļu sērijā izdoto Māra Čaklā dzejoli ”Gaidītāja meža cūka”.

 

Uz tikšanos aicināti visi interesenti.