2018. gada 15. decembrī plkst. 16.00 radošajā telpā “Austras istaba” (Liepājā, Zivju ielā 3) notiks ikmēneša tikšanās ar dzejnieku. Decembra viesis – dzejnieks Kristaps Vecgrāvis.

 

Kristaps Vecgrāvis ir literāri daudzpusīga personība – dzejnieks, atdzejotājs, kritiķis, padomdevējs jauniem autoriem, nupat arī iesaistījies izdevējdarbībā. 2005. gadā izdota viņa pirmā grāmata “Kaist ķekarā vīnogas”. Šobrīd Kristaps aktīvi un regulāri publicējas vadošajos izdevumos gan ar dzeju, gan atdzejojumiem, dažkārt arī ar kādu recenziju, un kārto savu otro dzejas krājumu. 2017. gadā izdevniecības “Neputns” samta sērijā iznāca E.E.Kamingsa bilingvālais krājums, kurā Kristaps no angļu valodas atdzejojis ievērojamu dzejoļu daudzumu.

 
Kristapa Vecgrāvja dzeja ir ļoti blīva un piesātināta, tajā sadzīvo visu zemju un laikmetu kultūrzīmes ar neparastiem un asprātīgiem valodas eksperimentiem. Tajā pašā laikā nereti Kristapa dzeja iegūst ļoti romantisku un maigu skanējumu, reizē dziļi un smalkjūtīgi tēlojot vīrieša un sievietes attiecību peripetijas. Kristapa Vecgrāvja dzeja ir ieguvusi arī muzikālu skanējumu dziesminieku balsīs.


Ieeja pasākumā ir par ziedojumiem Austras biedrībai “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai, Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanai un viņas ideju turpinājumam.


Kultūras notikumus “Austras istabā” rīko Austras biedrība, atbalsta mākslas galerija “Romas dārzs”, Liepājas Kultūras pārvalde, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Kurzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds.


Radošā telpa “Austras istaba” atrodas mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāvā, Liepājā, Zivju ielā 3. Verot durvis “Austras istabai”, Austras biedrības pārstāvji un Austrasbērni vēlas pamazām veikt gan leģendārās dziesminieces Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošināt viņas aizsāktā darba turpinājumu – radīt vietu dziesmai un dzejai Liepājā. “Austras istaba” tika atklāta šā gada 3. martā, un plašākai publikai šobrīd tiek atvērta tikai pasākumu laikā vai iepriekš piesakoties.

Papildu informācija:
Inese Muižniece
Austras biedrības projektu vadītāja
E-pasts: inese@austrasbiedriba.lv
Tālr.: 26131435