2012. gada 28. martā plkst.14.30 Tārgales pamatskolā (Tārgalē, Ventspils novadā) viesojas dzejniece Andra Manfelde. Tikšanās notiek Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projekta “Un pasaka nebeidzas” ietvaros.

 

“Sirds pasaka” (2009) ir dzejnieces Andras Manfeldes pasaku grāmata, kas sirdī nēsāta vairākus gadus. Grūti lolota – pašas kārtota, zīmēta un noformēta. Par nonākšanu līdz pasaku rakstīšanai Andra stāsta: “Pasakas līdzīgi kā dzejoļi piedzimst  jeb rodas. Manuprāt, tieši dzejnieki ir tie, kuriem arī tās pasakas “uzrodas”. Dzejnieks, kā zināms, romānu uzrakstīt nevar. Bet ar pasaku fenomenu ir citādi. Pasakās var ielikt kaut ko no morāles. Varētu teikt – kaut ko no bauslības. Tur ir labais un sliktais, dzīves šifrs un kods. Nevaru simtprocentīgi apgalvot, ka pasakas ir ceļazīmes, bet par labo un ļauno, par skaidrām attiecībām tās stāsta noteikti”.

 

Iepazinušies ar A. Manfeldes daiļradi un izlasījuši viņas pasakas, visu marta mēnesi Tārgales pamatskolas skolēni literāri radošā konkursā “Mana sirds pasaka” kā  turpinājumu kādai no autores pasakām, rakstīja savu pasaku. Tagad, konkursa noslēgumā, tikšanās ar Andru Manfeldi- pašu pasaku autori ir lieliska iespēja salīdzināt savas sajūtas gan lasot, gan rakstot, gan meklējot savu nākotnes modeli.