2015. gada 13. janvārī plkst.16.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas Imantas filiālbibliotēka (Rīgā, Slokas ielā 161, k.1) aicina uz pasākumu “Romantiskais ziemas detektīvs”. Tā būs tikšanās ar detektīvromānu rakstnieci Daci Judinu un mūziķi un dzejnieku Arturu Kiseļovu.

Žurnālistes un rakstnieces Daces Judinas kontā ir jau pieci apgāda “Zvaigzne ABC” izdoti krimināldarbi. Pēc pirmā psiholoģiskā detektīva “Tik vienkārši” (2010) Dace Judina ar grāmatu “Tase melnas kafijas” (2011) aizsāka detektīvu sēriju “Izmeklē Anna Elizabete”.

“Pirmajā sērijas grāmatā “Tase melnas kafijas” Anna Elizabete saņēma mantojumu un, tikko ievākusies Pūču salas mājā, Mežājos, dabūja uz kakla dubultslepkavību, otrajā grāmatā – “Dīvainais Līgovakars” (2012) – šķietama nejaušība izrāva no aizmirstības septiņdesmit gadus senus noziegumus, izraisot slepkavību lavīnu šodien, šeit un tagad. … “Ziemas blūzs” (2013) turpina “Dīvaino Līgovakaru”” (no intervijas ar Unu Griškeviču), un Annas Elizabetes piedzīvojumi turpinās arī 2014. gadā iznākušajā romānā “Mēnesis pie jūras”. Drīzumā pie lasītājiem ceļu uzsāks Daces Judinas jaunā grāmata “Siers otrajai pelītei”.
 
“Iedvesmu romāniem smeļos iz dzīves, un savas atmiņas man uzticējis arī nu jau aizsaulē aizgājušais Latvijas policijas ģenerālis Aloizs Blonskis” (no intervijas ar Unu Griškeviču).

Pasākuma programmā iecerēti teatralizēti romānu fragmentu lasījumi, Daces Judinas autordzeja un ģitārbalādes, Artura Kiseļova autordzejas lasījumi, meditatīvi instrumentālā elektroniskā mūzika un dziesmas, poētiskas foto un video vīzijas, kā arī atjautības konkursi, detektīvmīklas un balvas.

Kontaktinformācija bibliotēkā: tālr. 67181984