2018. gada 21.martā plkst.12.00 Pārventas bibliotēkā (Tārgales ielā 4, Ventspilī) projekta “Lasāmpietura Pārventā” gaitā ar skolēniem tiksies bērnu grāmatu autore un ilustratore Lilija Berzinska.


Latviešu bērnu grāmatniecībā Lilija Berzinska sevi pieteica 2012.gadā ar grāmatu „Ziloņu dārzs”. 2014.gadā tai seko „Pļavas pasakas” un 2016.gadā- „Lamzaks meklē Lamzaku”. Tikko izdota koša Lilijas Berzinskas sarakstītā un ilustrētā grāmata „Vislielākais gardums pasaulē” jaunākā vecuma bērniem. Līdzās radošajam darbam Lilija Berzinska ir tulkojusi vairākas grāmatas gan pieaugušajiem, gan bērniem. 


Lilija Berzinska par sevi saka: „Esmu rakstniece, ilustratore un tulkotāja. Rakstu gan bērniem, gan pieaugušajiem un ļoti priecājos, ja pieaugušie uzdrīkstas paņemt rokāsun izlasīt šķietami bērniem paredzētu grāmatu. Mana ikdiena paietstrādājot ar dažādiem tekstiem, gleznojot un zīmējot, un audzinotdivus bērnus, kuri mani iedvesmo un māca netērēt velti laiku.”


Tikšanās ar Liliju Berzinsku noslēdz Valsts Kultūrkapitāla finansiāli atbalstītā projektā „Lasāmpietura Pārventā” sezonu, kurā Pārventas bibliotēkā viesojās Toms Kalniskis, Līna Stiprā un Rūta Briede – reizē gan grāmatas teksta, gan ilustrāciju autori.  


Informācijai: 

Vita Ozola

Ventspils bibliotēka 

Pārventas bibliotēkas vecākā bibliotekāre

Tālr.: 63680072 

E-pasts: vita.ozola@ventspils.lv