Sadarbībā ar grāmatu apgādu “Jumava” esiet laipni aicināti uz tikšanos ar Anatoliju Danilānu viņa jaunākās grāmatas “Dzīvo vesels!” prezentācijā 1. februārī plkst.17.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā).

 
Apgādā “Jumava” iznākusi jau otrā grāmata populārā un tautā iemīļotā gastroenterologa profesora Anatolija Danilāna grāmata – šoreiz tas ir Anatolija Danilāna padomu apkopojums grāmatā “Dzīvo vesels!”.

 
Tiem, kas interesējas par veselīgu dzīvesveidu, Anatolija Danilāna vārds komentārus vairs neprasa. Rīgas Stradiņa universitātes profesors, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas gastroenterologs, vairāku grāmatu un neskaitāmu publikāciju autors, labprāt sadarbojas ar masu informācijas līdzekļiem un sniedz konsultācijas, kā arī praktiskus padomus par veselīgu uzturu un dzīvesveidu.

 
Grāmata “Dzīvo vesels!” uzskatāma par “daktera Danilāna ”zelta graudu” krātuvi jeb vērtīgu padomu izlasi”, kas zināmā mērā apkopo profesora pēdējo divdesmit gadu laikā sniegtās atziņas tādos populāros izdevumos kā “Ievas Veselība”, “Ievas Stāsti”, “Veselība”, “36,6°C”, “Doctus” u. c.


Lasot grāmatu “Dzīvo vesels!”, ikvienam būs iespēja sameklēt sev noderīgu informāciju, iepazīstoties ar profesora viedokli par pretsāpju zālēm, baktērijām, uztura bagātinātājiem, diētām un citiem sabiedrībā aktuāliem, uztraucošiem jautājumiem. 

 

Par to, kā radusies ideja šai grāmatai, stāsta Pēteris Strubergs, grāmatas “Anatolijs Danilāns, profesors ar atvērtu sirdi” autors: “Tikšanās reizēs, kā jau tas autoram ierasts, uzklausīju vairākus lasītāju ierosinājumus. Viens no tiem man likās visai būtisks. Proti, neparasti ražīgais profesors, kuram rūp tautas veselība daudzu gadu garumā, līdzcilvēkiem ir devis daudz vērtīgu padomu. Diemžēl tie ir publicēti izklaidus ― pēc skaita daudzās grāmatās un preses izdevumos, kā arī pārraidīti televīzijā un radio. Līdz ar to ir pienācis laiks sistematizētam izdevumam, kur vienkopus būtu izlasāms pats svarīgākais un vērtīgākais no daktera bagātā zināšanu pūra… Tā varētu būt daktera Danilāna padomu izlase, kur ikviens interesents varētu uzskatāmi un ātri atrast konkrētu, viņam tobrīd nepieciešamo ieteikumu.”


Laipni aicināti visi interesenti! 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Santa Rukmane

Rīgas Centrālās bibliotēkas

Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre

Tālr.: 67181018