Jau rīt, ceturtdien, 27.aprīlī plkst.17.00 Baložu bibliotēka sadarbībā ar grāmatu apgādu “Jumava” aicina uz tikšanos ar aktieri un grāmatu autoru Kasparu Pūci. Būs apgāda “Jumava” grāmatu galds. Pasākums notiek UNESCO LNK Stāstu bibliotēkas ietvaros.

Lasītāju atzinību Kaspars Pūce iemantojis ar bērnības atmiņu grāmatu “Pūcesbērna patiesie piedzīvojumi Padomijā” (2013). Tajā K.Pūce atceras mātes stāstīto un paša piedzīvoto, atmiņās atdzīvojas tēva V.Pūces radītais Vorkutas leļļu teātris, daudzie sarežģījumi pēc atgriešanās Latvijā, tēva dzimtā Vestiena 1950.gadu otrajā pusē, kur pie radiniekiem, strādājot lauku darbus, paiet visas brīvdienas. Aktieris pasauli skata kustīga, delverīga, zinātkāra puišeļa acīm, kad cilvēkbērnam vēl nav baiļu, viņš neapjauš briesmas un nezin, ka var būt citāda dzīve, bez blaktīm, salšanas un bada… Līdz ar to teksts nav nomācoši drūms vai visu apkārtni nosodošs, katram mākonim ir sava gaišā maliņa.

Tagad aktieris un daudzu paaudžu iecienītais Ziemassvētku vecītis lasītāju priekam sagatavojis savu otro grāmatu “Ko lai dara, tādi laiki” (2016). Šajā grāmatā atradīsiet gan ļoti jautrus, gan vienkārši amizantus piedzīvojumus no aktiera gaitām Dailes un Leļļu teātrī, tāpat Rīgas kinostudijā. Savās aktiera gaitās būdams lielisks raksturotājs, autors ir arī acīgs situāciju un darbabiedru vērotājs.

Apgāds “Jumava” laidis klajā kolorītu atmiņu stāstu krājumu par dienestu padomju armijā “Zaldātu zābakos. Padomju armijas stāsti” (2016), kurā viens no stāstniekiem ir arī Kaspars Pūce.

 Kaspara Pūces stāstnieka talants un atraktivitāte sola interesantu sarunu. Laipni aicināti visi interesenti!