Stāstījumu ieraksti tiks saglabāti bibliotēkā, kur ikviens tos varēs noklausīties. Stāstnieku tautībai, vecumam, dzimumam un izglītībai nav nozīmes. Uzklausīsim stāstus latviešu un krievu valodā. Tā būs savdabīga Rīgas faktu un noskaņu fonotēka.

 

Šos stāstus nevar izstāstīt neviens cits, jo katram ir savas atmiņas par Rīgu, par tās apkaimēm, veikaliem, kafejnīcām, kinoteātriem, par to, kas kur atradās un kas tā vietā ir tagad. Ikviens cilvēks ir kaut ko piedzīvojis un sajutis kādā Rīgas pagalmā vai ielas stūrī, kuru šodien redzam un saucam citādi vai kurš ir pazudis no Rīgas sejas pavisam. Bibliotēka aicina veidot to Rīgas seju, kas nesaistās ar tik daudz pilsētplānojumu un arhitektūru, bet gan ar rīdzinieku smieklu un sāpju krunciņām, lai Rīgas seja ir īsta un dzīva.

 

Aicinām atvest uz bibliotēku savus vecākus un vecvecākus, draugus un gados vecākus radiniekus. „Mans stāsts par Rīgu” nenozīmē tikai faktu ierakstīšanu, tas nozīmē arī to, ka tiks ierakstītas un saglabātas jums tuvo cilvēku balsis. Ja stāstniekam nebūs iebildumu, ierakstus publicēs RCB mājaslapā www.rcb.lv.  

 

Stāstniekiem tiks lūgts papildināt stāstus ar notikumus ilustrējošām fotogrāfijām un citiem dokumentiem, kas bibliotēkā varētu tikt ieskenēti un saglabāti, jo bibliotēka ir tāda pati atmiņas institūcija kā muzejs vai arhīvs.

 

Projekts tiek finansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

 

Pieteikšanās Rīgas Centrālajā bibliotēkā un tās filiālbibliotēkās vai pa tālr. 67037479 (projekta vadītāja Ilze Apine).

 

Foto: Laimonis Stīpnieks