Muzejs tiek atvērts projekta “Brīvības ielu stāsti republikas pilsētās” ietvaros. Tas darbosies divos posmos – septembrī gida pavadībā varēs apskatīt bankas ēku un izstādes par Jēkabpils kultūrvēsturi. Īpaši akcentējot Atmodas periodu, atcerēsimies vēstures notikumus, klausoties Atmodas laika dalībnieku atmiņu stāstos, piedaloties sarunās un aplūkojot fotogrāfijas. Novembrī Patriotisma nedēļā bankas ēkā darbosies audiovizuālais muzejs, kurā būs iespēja noklausīties iepriekš ierakstītās sarunas un atmiņas.

 

Laikmeta vēsturiskās liecības veido cilvēki. Lietas ir tās, kas šīs liecības aiznes tālāk laikā, tāpēc septembrī, kā galveno muzeja objektu esam izvirzījuši jēkabpilieti. Muzejam ir dota unikāla iespēja pieskarties laikmeta dzīvajai vēsturei – tās veidotājam.

 

Sarunu ciklā “Laikmeta ieausti Jēkabpilī” aicināsim Atmodas laika dalībniekus dalīties atmiņās par savu devumu Latvijas atdzimšanā un paust šī brīža redzējumu par tā laika vēsturiskajiem notikumiem.

 

Laikmetīgās vēstures muzeju veido Biedrība Jēkabpils mantojums, Jēkabpils radošo jauniešu apvienība “4. siena” sadarbībā ar Jēkabpils pilsētas bibliotēku.

 

Muzejs tiks atklāts 3. septembrī plkst. 13.00 un būs atvērts interesentiem līdz pat plkst. 17.00

 

Muzeja darba laiks:

Otrdiena – piektdiena no plkst. 15.00 līdz 19.00

Sestdien no plkst. 10.00 līdz 14.00

Bankas ēkas apskate ar stāstījumu plkst. 15.30 un 18.30, sestdienās plkst.10.30 un 13.30.

 

No 6. līdz 18. septembrim iespējams doties pastaigā pa pilsētu „No nebrīves uz brīvi… Brīvības iela” kopā ar Jāni Zepu. Ekskursijas izstrādei finansējums iegūts Jēkabpils pašvaldības NVO projektu konkursā.