Izstāde, ko sagatavojuši RSU bibliotēkas un RSU muzeja darbinieki, ir neliels ieskats augstskolas iespieddarbu krātuves vēsturē. Fotomateriāli atspoguļos bibliotēkas attīstību no pagājušā gadsimta 50. gadiem līdz mūsdienām. Seno noskaņu palīdzēs uzburt no sadarbības partnera – Latvijas Nacionālās bibliotēkas deponētās pagājušā gadsimta 60. gadu bibliotēkas mēbeles.

 

RSU bibliotēka ir nozīmīga daļa no Latvijas kopējā, īpaši akadēmisko, bibliotēku tīkla. Tā nemitīgi attīstās, un direktore Ināra Aploka stāsta: “Bibliotēkas kolektīvs, kas vienmēr strādājis apzinīgi un radoši, centīsies šo augsti pacelto latiņu godam noturēt arī turpmākajos gados, jo plānu un ieceru ir ļoti daudz, lai vairāk nekā 12 000 RSU bibliotēkas lasītāju – studējošie, akadēmiskais personāls, Latvijas ārsti un veselības aprūpes darbinieki, vadošo farmācijas kompāniju speciālisti – saņemtu visu nepieciešamo informāciju gan no Latvijas, gan ārvalstīm.”

 

“Vai kādam rodas jautājums par bibliotēkas nozīmi universitātē? Tā vienmēr bijusi, ir un būs augstskolas galvenā dominante akadēmiskajā un zinātniskajā darbā. 21. gadsimtā aktuāls ir jautājums par ilgtspēju, tādēļ bibliotēka ir svarīga ikvienam, kurš mācās visu mūžu. Bet šogad, kad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, vārds “bibliotēka” sabiedrībā un medijos izskan vai ik dienu,” skaidro RSU bibliotēkas direktore I.Aploka, piebilstot, ka mūsdienās par bibliotēkas neatņemamu sastāvdaļu kļuvušas informācijas tehnoloģijas. Tās dod iespēju piekļūt ikvienai pasaules grāmatu krātuvei un izmantot katalogus. Šajā milzīgajā Gaismas tīklā viens no posmiem ir arī RSU bibliotēka.

 

RSU bibliotēkas vēsturei veltītās izstādes atklāšana notiks otrdien, 18. martā, pulksten 16.00 universitātes galvenās ēkas K korpusa 1.stāva telpās līdzās Muzeja pastāvīgajai ekspozīcijai. Pēc svinīgās atklāšanas – prezentācijas:

• Ināra Aploka – “RSU bibliotēkas vēsturiskais ceļš uz Gaismas tīklu un nozīme RSU studiju un Latvijas veselības aprūpes procesa nodrošināšanā šodien”;

• Dzintra Mukāne – “No pirmsākuma līdz jaunajai Gaismas pilij. Jaunās iespējas”;

• Aija Janbicka – “RSU bibliotēka – sadarbības partneris ceļā uz Gaismas tīklu”.

 

RSU bibliotēkai veltītā ekspozīcija būs apskatāma līdz 30. aprīlim. Sadarbības partneris – Latvijas Nacionālā bibliotēka.

 

Par Rīgas Stradiņa universitāti

Rīgas Stradiņa universitāte ir viena no modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā ar izteikti starptautisku ievirzi. Tās 10 fakultātēs līdzās ar medicīnu saistītajām studijām jau 12 gadus ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas. RSU šobrīd studē 7120 studentu, to skaitā, vairāk nekā 1160 pastāvīgi ārvalstu studenti. Papildu informācija par RSU ir pieejama interneta mājas lapā www.rsu.lv. Sekot līdzi Rīgas Stradiņa universitātes jaunumiem var arī sociālajos tīklos Twitter, Facebook, Draugiem.lv un YouTube. Par RSU aktualitātēm var uzzināt arī RSU studentu radio “Runā Skaļāk” – http://runaskalak.lv.