Grāmatu mākslas konkurss Zelta ābele – viens no vecākajiem profesionālajiem nozares konkursiem Latvijā – šogad atskatās gan uz 20 gados paveikto, gan uz Latvijas grāmatu mākslas attīstību kopš 1994. gada.

 

Par godu konkursa jubilejai no 28. februāra līdz 25. aprīlim norisināsies vairāki pasākumi. Ieskandinot konkursu – 25. februāra līdz 1. aprīlim grāmatu namā “Valters un Rapa” būs apskatāma visu nominēto grāmatu izstāde, savukārt otrā iespēja iepazīties ar nominētajām grāmatām būs sākot ar 28. februāri līdz 3. martam – Latvijas Grāmatu izstādes 2013 laikā, Ķīpsalā. Tomēr, ja ir vēlme ar izdevumu saturu un vizuālo noformējumu iepazīties tuvāk, to ikviens varēs izdarīt laika posmā no 1.-27.martam, Rīgas Centrālajā bibliotēkā, Brīvības ielā 49/53.

 

Arī izstādes “2012.gads Latvijas grāmatniecībā” laikā no 15. marta līdz 15. maijam Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkā varēs aplūkot visus izdevumus, kā arī no 13. līdz 31.maijam tādu pašu iespēju sniegs Latvijas Nacionālā bibliotēka, kur garāmgājēji ar nominētajām grāmatām varēs iepazīties Elizabetes ielas skatlogā.

 

Pasākums savu kulmināciju sasniegs 4. aprīlī Latvijas Mākslas akadēmijā. Konkursa “Zelta ābele 2012″ noslēguma ceremonijā tiks sadalītas konkursa galvenās balvas un akadēmijas aulā tiks atklāta vērienīga izstāde “Konkurss “Zelta ābele”. Atjaunotās Latvijas grāmatu māksla 20 gados”. Izstādi varēs apskatīt no 4.-25.aprīlim.

 

Sākot ar šo piektdienu, sadarbībā ar portālu “Delfi”, notiks tradicionālais lasītāju balsojums, kurā piedalīties ir aicināts ikviens interesents.

 

Projektu atbalsta: Kultūras ministrija, Rīgas dome, Latvijas dzelzceļš, Jelgavas tipogrāfija, Arctic Paper Baltic States, Antalis, Iļģuciema maiznīca konditoreja, SIA “Dobums”, žurnāls “Foto Kvartāls”, NABAKLAB.

 

Informē: “Delfi”, radio NABA, Pilseta24.lv

 

Papildu informācija:

 

Dace Pugača

Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas izpilddirektore

Tālr.: 29407288; 67217730

lga@gramatizdeveji.lv, guna.birina@gmail.com