2015. gada 29. aprīlī plkst. 18.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) notiks tematiski muzikāls pasākums “Šlāgermūzika Vācijā un Latvijā”.

Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes vācu studiju programmas studenti sniegs ieskatu vācu un latviešu šlāgermūzikas vēsturē, vārdu “Schlager” un “šlāgeris” daudznozīmībā, kā arī mūsdienu šlāgermūzikā Vācijā un Latvijā. Pasākumā tiks prezentētas un atskaņotas populāras vācu un latviešu dziesmas, piemēram “Schön ist die Jugend” un “Skaista ir jaunība”.

Apmeklētājiem būs iespēja gūt plašāku ieskatu vācu mūzikas kultūrā, papildināt zināšanas par pašmāju šlāgerdziesmām un baudīt pozitīvu atmosfēru.

Par vācu muzikālu gaisotni rūpēsies Ventspils Vācu kultūras biedrības ansamblis “Windau”. “Windau” darbību uzsāka 2006. gadā. No 2011. gada ansambli vada Antra Ziemele, dziesmu tekstus vācu valodā palīdz apgūt Māra Kraule.

Ventspils vācu kultūras biedrība sadarbībā ar Ventspils Augstskolas Tulkošanas fakultātes studentiem un Galveno bibliotēku klausītājiem piedāvājuši vairākus pasākumus- ieskatu Latvijā dzimušā vācu dzejnieka, komiķa, mūziķa un aktiera Heinca Erharda dzīves gājumā un daiļradē, vācu autoru dzejas lasījumus, Latvijas Vācu savienības izdotās grāmatas “Vācu arhitekti Latvijā” un citu grāmatu prezentācijas.

Laipni aicināti visi interesenti! Ieeja bez maksas.

Informācija:
Astra Pumpura
Ventspils bibliotēkas direktore
astra.pumpura@ventspils.lv
Tālr.: 63623598