Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa ir iesaistījusies UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas projektā “Stāstu laiks bibliotēkās”. Stāstu stāstīšana ir nozīmīga nemateriālās kultūras mantojuma daļa. Mūsdienās stāstīšana turpina radoši attīstīties, bagātinot ne tikai zināšanas un izkopjot dažādas prasmes, bet arī dažādojot pasaules izziņu un veicinot dialogu starp paaudzēm. Bibliotēka, kā kultūras centrs ir īpaši piemērota vieta līdzīga projekta aktivitāšu norisei.

Stāstu stāstīšana un klausīšanās katram projekta dalībniekam paver dažādas iespējas pašizpausmei, kā arī dod iespēju dalīties pieredzē, labi pavadīt laiku un saturīgi izklaidēties.

Tie Ludzas pilsētas bērni un viņu vecāki, kuri piedalīsies projekta aktivitātēs varēs attīstīt savas stāstīšanas prasmes, mācīsies komunicēt savā starpā, ieklausīties viens otrā.

Projekta ietvaros jau notika trīs pasākumi : “No graudiņa līdz maizītei”, “Ludzas peles ceļo pa Latviju”, “Kas ir bibliotēka”. Dotā projekta aktivitātes notiks līdz 2010. gada 31. decembrim, bet tā darbība turpināsies līdz tam laikam, kamēr būs pieprasījums. Projekta pasākumu veidotāja un vadītāja ir atraktīvā un izdomas pilnā Ludzas pilsētas galvenās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas galvenā bibliotekāre Ilga Kaupuža.

Līdz 2010. gada beigām paredzēti sekojošie pasākumi:

7. decembrī “Mana mīļākā rotaļlieta”
8. decembrī Sent-Ekziperī “Mazā prinča” literārais lasījums
14. decembrī “Skaņas un burti”
15. decembrī “Ziemassvētku noskaņas”