Izstādē Latviju pārstāv Gunārs Krollis, Jānis Murovskis, Guntars Sietiņš, Paulis Liepa, Maija Kurševa un Elīna Brasliņa ar darbiem sietspiedes, oforta, linogriezuma, mecotintas un intaglio tehnikās. Izstādi rīko Taivānas Grafikas asociācija  un tā apskatāma līdz 21. augustam.

 

Grafikas darbu izstāde “Paplašinot grafiku” sastāv no četrām daļām. Izstādes daļu „Grafika” veido Taivānas grafikas pamatlicēja Liao Hsiou-Ping, viņa skolnieku un īpaši uzaicinātu citu valstu mākslinieku laikmetīgās grafikas darbi. Otrajā daļā „Papīra radīšana” redzami Japānas mākslinieku darbi, kas radīti, izmantojot iespiedgrafikas un glezniecības tehnoloģijas. Trešā daļa – „Drukas principi” sniedz ieskatu tradicionālās un mūdienīgās drukas tehnoloģijās. Savukārt ceturtā izstādes daļa “Drukātās versijas paplašinājums” pievērš skatītāju ikdienas estētikai.

Izstādi papildina lekcijas, semināri un izstādes katalogs.

 

Taivānas mūsdienu grafikas izlase būs skatāma arī Latvijā – 19. oktobrī Jūrmalas pilsētas muzejā atklās izstādi „Formosa” ar Jāņa Murkovska un Taivānas Grafikas asociācijas mākslinieku sietspiedes darbiem. 

 

Galerijā skatāmie attēli:

Jānis Murovskis “Vējš” 2015 sietspiede, papīrs 72 x 102 cm

Paulis Liepa “Bouillon” kologrāfija 70x50cm, 2010

Elīna Brasliņa Cefalea III – 84,5 x 67 linogriezums 2015