“Tempora mutantur” ir somu mākslinieku apvienības “Kutikuti” desmitgadei veltīta izstāde, kurā iekļauti apvienības mākslinieku veidoti komiksi. Visi darbi ir radīti īpaši izstādei un veidoti kā lielformāta plakāti sietspiedes tehnikā, atklājot somu laikmetīgā komiksa stilu un stāstīšanas paņēmienu dažādību.

 

Somu mākslinieku apvienība “Kutikuti” dibināta 2005. gadā Helsinkos. “Kutikuti” izaugusi no dažu mākslinieku apvienības un ir viens no pasaulē pazīstamākajiem Somijas komiksu fenomena stūrakmeņiem, kas, attīstot drosmīgu un kvalitatīvu somu autoru laikmetīgo komiksu mākslu, ir pazīstama gan Somijā, gan ārzemēs. “Kutikuti” izdod arī komiksu grāmatas un  komiksu avīzi “Kuti”, veido izstādes, piedalās starptautiskos komiksu festivālos un citos pasākumos. “Kutikuti” mākslinieki strādā kopīgā studijā un sietspiedes darbnīcā Helsinkos. Šobrīd apvienībā darbojas 39 komiksu mākslinieki.

 

Izstādes atklāšanā piedalīsies Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā padomniece Ieva Hermansone un izdevniecības “kuš! komiksi” pārstāve Sanita Muižniece.

 

Ieeja uz izstādes atklāšanu un komiksu zīmēšanas darbnīcu ir bez maksas. Aicinām visus interesentus!

 

Izstāde “Tempora mutantur” Galvenajā bibliotēkā būs skatāma līdz 2017.gada 2. janvārim.