2019. gada 10. janvārī plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Baltijas Austrumāzijas pētniecības centra (AsiaRes) bibliotēkas lasītavā (Mūkusalas ielā 3, M stāvā) lasījumu cikla “Stāsti par cilvēku” ietvaros notiks sociālantropoloģes Agneses Cimdiņas stāstījums par 2018. gadā uzsākto pētījumu “Viedā enerģētika starpkultūru kontekstā: Ziemeļvalstu un Tuvo Austrumu biznesa sadarbība ilgtspējas vārdā”. Stāstījumā tiks akcentēta pētnieces pieredze biznesa, tehnoloģiju un kultūru saskarsmes izpētē. Ieeja bez maksas.


A. Cimdiņas pētījumus tiek veikts sadarbībā ar Bergenas Universitāti un Ziemeļvalstu Inovāciju inkubatoru Abu Dabī. Pētījuma mērķis ir izprast, kā globālais uzstādījums samazināt atkarību no fosilajiem energoresursiem izpaužas Ziemeļvalstu un Līča valstu uzņēmumu sadarbībā, tādējādi padziļinot zināšanas viedās enerģētikas jomā un attīstot sociālantropoloģisko pieeju tehnoloģiju un biznesa izpētē.


Agnese Cimdiņa maģistra un doktora grādu sociālantropoloģijā ieguvusi Bergenas Universitātē Norvēģijā, specializējusies biznesa antropoloģijā. Padziļināti pētījusi reģionālo attīstību, lauku saimniecības un inovācijas, ziemeļvalstu uzņēmumus un organizācijas, uzņēmējdarbību starpkultūru un ilgtspējas kontekstos, starpkultūru komunikāciju. Ilgus gadus bijusi pasniedzēja Norvēģijas un Latvijas augstskolās un padomniece Norvēģijas Karalistes vēstniecībā Rīgā. Patlaban Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes paspārnē strādā pie pēcdoktorantūras pētījuma par ziemeļvalstu uzņēmējdarbību Arābu Līča valstīs un ir valdes locekle Norvēģijas Tirdzniecības kamerā Latvijā.


Pasākums notiks latviešu valodā.


Akadēmisko lasījumu cikla “Stāsti par cilvēku” mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar Latvijā un ārzemēs veiktajiem antropoloģiskajiem pētījumiem un veicināt starpdisciplināru sadarbību dažādu nozaru pārstāvju vidū. Pasākumu organizē Latvijas Antropologu biedrība sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Nozaru literatūras centru. 
  

 
Informāciju sagatavoja:

Elīna Ozoliņa

Latvijas Antropologu biedrības 

Lietišķās antropoloģijas sekcijas koordinatore