Pasākuma laikā tā dalībniecēm bija iespēja noklausīties Igauņu rakstnieces Hilli Randas grāmatas “Sniegbaltais un Ogļmelnais” lasījumu, atbildēt uz jautājumiem ne tikai par dzirdēto, bet arī par grāmatas autores dzīvesvietu Igauniju, tostarp, kā igauniski pateikt kaķis. Noskaidrot, kāda saistība grāmatas galveno varoņu vārdiem ar pasaulslavenajiem komponistiem, izpētīt grāmatas mākslinieces Katerīnes Zaripas maigās krāsās un smalkās tekstūrās veidotās sirreālās ilustrācijas, kā arī uzzināt, kas ir faktūras jēdziens un kur tas sastopams dabā, mākslā, sadzīvē.

 

Dodot impulsu par to, kā iegūt zīmējumu ar faktūru, rosīgās dalībnieces pasākuma laikā nodevās radošam darbiņam, kuru gala rezultāts aplūkojams foto galerijā http://stopini.lv/lv/kultura/ulbrokas-biblioteka/galerijas/projekta-musu-maza-biblioteka-otrais-pasakums

 

Pasākuma nobeigumā neizpalika arī kaķu cienīga ēdiena/dzēriena baudīšana un saimnieciski noderīga suvenīra saņemšana, arī kaķu tematikā.

 

Paldies, visām ieinteresētajām pasākuma dalībniecēm un uz tikšanos nākamās grāmatiņas lasīšanas reizē, cerot, ka pievienosies vēl klausīties un līdzdarboties gribētāji! 

 

 

Ziņu sagatavoja:

Daina Kalmane

Projekta īstenotāja un notikumu veidotāja

Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas bibliotekāre