2014. gadā izdotā grāmata saņēmusi “Costa” literatūras balvu prozas kategorijā un Goldsmita balvu, kā arī tikusi nominēta Bukera prēmijai.

Romāns sadalīts divās daļās, no kurām katra sākas ar citu varoni. Viena no galvenajām varonēm ir mūsdienu pusaudze, bet otra – itāļu renesanses gleznotāja, kura izliekas par vīrieti, lai varētu strādāt.

“Es nespēju noticēt, ka esmu šeit,” Smita sacīja “Baileys” balvu pasniegšanas ceremonijā Londonā. “Esmu šokēta, man trūkst vārdu. Paldies Sārai, manai dārgajai, mani partnerei, kura bijusi ar mani šo grāmatu tapšanas gaitā. Tas ir neticami, un šī pat nav mana dzimšanas diena!”

Uzvarētājam tiek pasniegta prēmija 30 000 sterliņu mārciņu (41 000 eiro) apmērā.

“Baileys” balva agrāk bija pazīstama kā “Orange” balva. Tā tiek pasniegta sieviešu dzimuma rakstniecēm, kuru darbi sarakstīti angļu valodā.

“Šajā maigajā, spīdošajā un asprātīgajā romānā par sērām, mīlestību, seksualitāti un mainīgu identitāti savijusies senā un modernā pasaule,” sacīja “Baileys” balvas žūrijas priekšsēdētāja Šami Čakrabarti.

Romānam ir divi izdevumi. Viens no tiem iesākas ar 15. gadsimta mākslinieces stāstu, kamēr otrajā vispirms lasāma pusaudzes romāna daļa.