Viņa pastāstīja, ka, salīdzinot ar šā gada pirmo konkursu, iesniegts lielāks pieteikumu skaits, bet daudz iesniegto projektu bijuši nekvalitatīvi sagatavoti. Tajos bijuši pavirši apraksti, neparādot detalizētu informāciju par plānotajām aktivitātēm, neprecīzas tāmes bez izmaksu pamatojuma, kā arī neievēroti citi konkursa nolikuma nosacījumi, tāpēc daudzas labas ieceres netika finansētas.

Procentuāli visvairāk projektu atbalstīti Dizaina un arhitektūras nozarē. VKKF atbalstījis 42% no šīs nozares projektiem. Vislielākā naudas summa – 7000 eiro – piešķirta “Gada balvai dizainā 2015” īstenošanai, kā arī Latvijas Modes palātas rīkotajam Latvijas modes festivālam “Modes manifestācija” II. Ar 6700 eiro atbalstīts Mārtiņa Ķibilda raidījums “Adreses”, 5000 eiro piešķirti Baltijas Arhitektu savienības asociācijas BAUA balvai, bet 4900 eiro atvēlēts ceļojošajai izstādei “Birkerts un Latvijas Nacionālā bibliotēka – konteksti”. Dizainers Jānis Nīmanis saņēmis 4800 eiro personālizstādes veidošanai Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā nākamā gada aprīlī. Atbalstīti arī citi mākslinieki un dizaineri, piemēram, Artūrs Riņķis un Māris Auniņš. VKKF naudu piešķīris gan izstādēm, gan grāmatu izdošanai, kā arī dažādu pasākumu rīkošanai saistībā ar modi un arhitektūru – kopumā 29 projektiem 90 276 eiro vērtībā. Atbalstītas arī māksliniekus studijas ārzemēs.

Literatūras nozarē ar 165 220 eiro atbalstīti 46 projekti. Lielākā summa – 60 000 eiro – atvēlēti žurnāla “Latvju Teksti” izdošanai 2016. gadā. Papildu 2000 eiro piešķirti “Latvju Teksti” bērnu literatūras pielikuma veidošanai. 19 000 eiro saņēmis literatūras un publicistikas žurnāls “Domuzīme”, bet 15 000 eiro – Latvijas Bibliotekāru biedrības projekts “Augstvērtīga tulkotā un oriģinālliteratūra bibliotēkās”. Atbalstītas tādu autoru kā Nora Ikstena, Inga Žolude, Kārlis Vērdiņš, Jānis Rokpelnis, Māris Rungulis darbu tapšana. VKKF naudu piešķīris arī vairāku latviešu autoru darbu tulkojumiem, piemēram, rakstnieces Ingas Žoludes romānu “Santa Biblia” paredzēts tulkot angļu valodā, bet Jāņa Veseļa romānu “Dienas krusts” – franču valodā. Paredzēts izdot arī Edvīna Raupa dzejas izlasi spāņu valodā. Angļu valodā būs lasāma arī Raiņa luga “Zelta zirgs”. Literatūras nozarē atbalstīti arī vairāki zinātniski darbi, kā arī ar literatūru saistīti pasākumi.

Mūzikas un dejas mākslas nozarē 216 550 eiro sadalīti 93 projektiem. Lielāko atbalstu 47 000 eiro apmērā saņēmusi valsts kapitālsabiedrība “Latvijas koncerti”. Šī nauda piešķirta kultūras programmai “Kamermūzika 2015/2016”. Finansējums piešķirts arī citas kultūras kapitālsabiedrības Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra projektiem. VKKF naudu atvēlējis studijām ārzemēs, kā arī mācību iestāžu projektiem Latvijā. Atbalstīti dažādi koncerti gan Rīgā, gan reģionos. Piemēram, ar 6000 eiro atbalstīti astotie Ogres Mūzikas svētki. Nauda atvēlēta arī grāmatu un CD izdošanai. Piemēram, Indiriķis Veitners nodarbojas ar grāmatas “Latvijas džeza vēsture (1922-1940)” manuskripta sagatavošanu. VKKF atbalstījis saksofonista Dāvja Jurkas albumu, kā arī grupas “Skyforger” 20 gadu jubilejas DVD izdošanu. Fonds piešķīris 8000 eiro “Dance.lv” žurnālam. Dažādas summas atvēlētas arī vairākiem deju projektiem. Piemēram, 3800 eiro atvēlēti horeogrāfu Kristīnes Vismanes un Krišjāņa Santa jauniestudējumiem starptautiskās sadarbības platformas (DNA) programmā.

Teātra mākslas nozarē lielākā summa – 7000 eiro – atvēlēta Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrādei “Brodskis/Barišņikovs”. Finansējums piešķirts arī Latvijas Kultūras akadēmijas Skatuves mākslas festivālam “Patriarha rudens 2015”, teātra festivālam “Dirty Drama 2015”, teātra izrādēm bērniem un pieaugušajiem kamerfestivālā “Sansusī”, Starptautiskajam bērnu un jaunatnes cirka festivālam “Brīnumu pilna pasaule 2015”, kā arī Nacionālā teātra, JRT, Valmieras Drāmas teātra, Dailes teātra, Daugavpils teātra, Liepājas Leļļu teātra, Latvijas Jaunatnes teātra un citu iestāžu izrādēm. Arī šajā nozarē nauda piešķirta studijām ārzemēs, kā arī profesionāliem braucieniem uz starptautiskiem pasākumiem. Kopumā teātra mākslas nozarē 37 projektiem sadalīti 92 715 eiro.

Vislielākais projektu skaits – 122 – atbalstīti Vizuālās mākslas nozarē, tiem piešķirot 189 690 eiro. Šeit piešķirts daudz radošo stipendiju, kā arī atbalstītas studijas ārzemēs. Savu darbu radīšanai finansējumu saņēmusi Aija Zariņa, Anna Heinrihsone, Maija Dragūne, Nele Zirnīte, Voldemārs Johansons, Krišs Salmanis, Rasa un Raitis Šmiti, kā arī citi mākslinieki. Lielākā naudas summa – 17 000 eiro – piešķirta vizuālo mākslu žurnālam “Studija”. Finansējums atvēlēts arī “kim?” izstāžu programmai, starptautiskajai laikmetīgās mediju mākslas izstādei “RIXC festivālā 2015”, kā arī Laikmetīgās mākslas centram starptautiskās izstādes “Pazudis arhīvā” sagatavošanai un producēšanai. VKKF naudu atvēlējis izstādēm un dažādiem izdevumiem gan Rīgā, gan reģionos.

Kultūras mantojuma nozarē 206 699 eiro sadalīti 107 projektiem, lielāko naudas summu – 8000 eiro – atvēlot Rīgas vecās Svētās Ģertrūdes Zauera ērģeļu restaurācijai. Nauda sadalīta dažādiem restaurācijas un izpētes darbiem visā Latvijā gan reliģiskās būvēs muižās un citur, kā arī mācībām un pieredzes apmaiņai ārzemēs. VKKF naudu piešķīris arī dažādiem izdevumiem, piemēram, 6000 eiro atvēlēti grāmatai par Jāni Krēsliņu – “Latviešu tradicionālo kultūras vērtību izzinātājs”.

Tradicionālās kultūras nozarē ar 64 175 eiro atbalstīti 43 projekti. Nauda piešķirta, piemēram, Marutas Grasmanes grāmatas “Latvieša cimdi” izdošanai vācu un japāņu valodā, Beatrises Reidzānes grāmatai “Latviešu tautasdziesmu semantika. Dabas tēli tautasdziesmās”, Somugru tautu festivālam, Baltijas danču naktij, introvertās mākslas festivālam “Ad Lucem” un citiem projektiem. Lielākā summa – 4500 eiro – piešķirta Grasmanes grāmatas tulkojumiem.

Filmu mākslas nozarē šajā projektu konkursā atbalstīti tikai 19% no pieteiktajiem projektiem. Finansējums 100 430 eiro apmērā sadalīts 32 projektiem. Lielākā summa – 12 000 eiro – piešķirti “European Script Meeting 2015” norisei. Pa 5000 eiro piešķirti Baltijas jūras dokumentālo filmu forumam, studijā “Animācijas brigāde” topošajai filmai “Kurmis un bullis”, “Vides filmu studijā” topošajai dokumentālajai filmai “Maita”, kā arī studijā “Mistrus Media” topošajai dokumentālajai filmai “Cilvēki no nekurienes”. Dažādas naudas summas piešķirtas arī citiem filmu projektiem, kā arī nozares pasākumiem un studijām ārzemēs.

Starpdisciplināro projektu vidū lielāko atbalstu 10 500 eiro apmērā ieguvusi “Satori.lv” interneta žurnāla un viedtālruņu aplikācija. Atbalstīts arī projekts “Mēmā kino un dzīvās mūzikas vakari Kalnciema kvartālā”, “Intelektuālās meditācijas “Da.zA”. Vārdi, attēli, skaņas”, audiovizuālās mākslas programma nepieradinātās mūzikas festivālā “Skaņu mežs” 2015″, kultūras sadaļa sarunu festivālā “LAMPA”, “Dzejkoncerta” norise Cēsīs un Rēzeknē, žurnāla “A12” izdošana, zinātnisko rakstu “Kultūras Krustpunkti” tematiskais krājums “Kreisuma ideja kultūrā. Parole – Asja”, kā arī Hardijam Lediņam veltīta rakstu krājuma izdošana un citi projekti. Starpdisciplināro projektu sadaļā tika atbalstīti tikai 15% no iesniegtajiem projektiem – 28 projekti 75 440 eiro vērtībā.