Konkurss tika rīkots sadarbībā ar privāto fotoskolu “FotoAkadēmija”, kas nodrošinās konkursa balvas bibliotēkām – foto seminārus sešās Latvijas publiskajās bibliotēkās, kā arī labākās fotogrāfijas autoram pasniegs savu īpašo balvu – iespēju bez maksas apmeklēt vienu no “FotoAkadēmijas” vai “KinoAkadēmijas” rīkotajiem kursiem 150 LVL vērtībā.

 

Izvērtējot gan bibliotēku līdzdalību konkursa organizēšanā, gan iesaistīto dalībnieku skaitu, gan konkursam iesniegto fotogrāfiju radošo aspektu un fotogrāfa prasmi, par veiksmīgākajām dažādos Latvijas reģionos atzītas sekojošas bibliotēkas: Bauskas bērnu bibliotēka, Ēveles pagasta bibliotēka, Latgales Centrālās bibliotēkas filiāle Jaunbūves bibliotēka, Ogres Centrālā bibliotēka, Rēzeknes pilsētas Centrālā bibliotēka, Ventspils bibliotēka.

 

“FotoAkadēmijas” īpašā balva aizceļos pie Rēzeknes pilsētas Centrālās bibliotēkas lietotāja Kristapa Kalabanova, kura darbu fotoskolas žūrija atzina par veiksmīgāko.

 

Konkursa rezultātā iegūta interesanta fotogrāfiju kolekcija, kas demonstrē, ka Latvijā ir daudz skaistu, sakoptu, lieliski iekārtotu publisko bibliotēku, un apliecina, cik daudzveidīga ir bibliotēku apmeklētāju auditorija, jo visvairāk fotogrāfiju veltītas tieši lietotāju portretējumam. Ar šīm fotogrāfijām bibliotēku apmeklētāji ir pierādījuši, ka bibliotēku misija ir kalpot cilvēkiem un viņu vajadzībām. Spriežot pēc attēliem, par nozīmīgu bibliotēku piedāvājuma sastāvdaļu fotogrāfiju autori uzskata gan grāmatas, gan datorus.

 

“FotoAkadēmijas” atlasīto 10 labāko bilžu izlasi, kā arī projekta “Trešais tēva dēls” veidotās konkursa veiksmīgāko fotogrāfiju izlases var apskatīt bibliotēku portāla biblioteka.lv projekta “Trešais tēva dēls” profilā, bilžu galerijā.

 

Jau nākamās nedēļas nogalē “FotoAkadēmija” dosies uz pirmo no sešām bibliotēkām, lai konkursa dalībniekiem un citiem foto interesentiem sniegtu zināšanas, kā ar vienkāršu fotokameru uzņemt kvalitatīvu un māksliniecisku fotoattēlu. Bibliotēku foto draugiem tā būs lieliska iespēja klātienē iztaujāt fotomāksliniekus Māri Kundziņu seminārā Ogrē un Daini Matisonu citās semināra norises vietās:

  • 30. jūlijā – Bauskas bērnu bibliotēkā,
  • 6. augustā – Burtnieku novada Ēveles pagasta bibliotēkā,
  • 13. augustā – Ventspils Galvenajā bibliotēkā,
  • 20. augustā – Ogres Centrālajā bibliotēkā, Rēzeknes pilsētas Centrālajā bibliotēkā,
  • 27. augustā – Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē – Jaunbūves bibliotēkā Daugavpilī.

 

Semināros aicināti piedalīties visi konkursā startējušie bibliotēku lietotāji, kā arī citi interesenti. Lai reģistrētos semināram, lūdzam sazināties ar katru no bibliotēkām. To kontaktinformāciju atradīsiet portālā www.biblioteka.lv, ievadot bibliotēkas nosaukumu portāla meklētājā.

 

Konkursa mērķis bija uzņemt veiksmīgus bibliotēku attēlus, kas varētu kalpot kā bibliotēku vizītkartes portālā biblioteka.lv, kā arī veicināt jauniešu un citu bibliotēku lietotāju interešu dažādību.