2018. gada 6. martā plkst. 15.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Telpā -15+ (Mūkusalas ielā 3, M stāvā) sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) notiks lekcija “Kā lasīt attēlus medijos?” RSU Komunikācijas fakultātes profesora Sergeja Kruka vadībā.


Lekcija vēstīs par medijpratību un tās nozīmi mūsdienu sabiedrībā, īpaši akcentējot attēlus, kuri papildina informāciju, ko lasām internetā un drukātajos medijos. Stāstījums būs balstīts vizuālās kultūras teorijās un praktiskos piemēros, jaunieši mācīsies atpazīt viltotus attēlus un domāt kritiski.


Sergejs Kruks kopš 2006. gada docē Rīgas Stradiņa universitātē. Viņš lasa lekciju kursus radio un televīzijas žurnālistikā, kultūras socioloģijā, semiotikā, komunikācijas teorijā. S. Kruks ir piedalījies daudzu pētniecisko grantu programmās par masu informācijas līdzekļu problēmām.


RSU profesors, mediju eksperts Sergejs Kruks ir publicējis savus darbus latviešu, krievu un angļu valodās. Viņš ir piedalījies ar priekšlasījumiem daudzās zinātniskajās konferencēs Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un citās Eiropas valstīs, kā arī ASV, Kanādā, Kazahstānā.


Vieslekciju piedāvā RSU lekciju cikla vidusskolēniem ietvaros.

Dalība lekcijā ikvienam interesentam ir bez maksas, bet nepieciešams iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu iveta.krumina@lnb.lv vai zvanot uz tālruni +371 29466511.