11. septembrī pulksten 11.00 uz pasākumu “Dzeja uz trotuāra” aicina Alūksnes pilsētas bibliotēka. Šis pasākums būs veltīts dažāda vecuma dalībniekiem un tas visas dienas garumā notiks pagalmā pie Alūksnes pilsētas bibliotēkas un Alūksnes pilsētas sākumskolas.

Dzejas dienas Alūksnē sāksies ar dzejas rītu bērniem, kurā piedalīsies dzejnieka Pētera Brūvera meita Zane Brūvere – Kvēpa ar tēva un arī savas dzejas lasījumiem. Vēlāk pieaugušajiem dzejas lasītājiem paredzēta tikšanās ar dzejnieci Ingu Gaili. Pēc tam klausītājiem būs iespēja tikties ar dzejnieci Sarmīti Radiņu un mūziķi Artūru Grandānu no Madonas. Pasākuma gaitā darbosies arī brīvais dzejas mikrofons, dzejas grāmatu maiņas punkts, bet bērniem būs iespēja ar krāsainiem krītiņiem rakstīt savus mīļākos dzejoļus uz asfalta.

Savukārt 19. septembrī dzejas mīļotājus no Malienas pamatskolas pulcēs Malienas pagasta bibliotēka uz pasākumu “Ar krāsainām lapām ciemos pie grāmatām”. Ikviens vietējās pamatskolas skolēns šajā pasākumā varēs deklamēt kādu paša sacerētu vai brīvi izvēlētu dzejoli par noteiktu tēmu. Skolēnu sniegumu izvērtēs žūrijas komisija, pasniedzot arī balvas dažādās nominācijās.

Dzejas dienu pasākumi septembrī notiks arī citviet novadā. Tā Pededzes bibliotēkā 12. septembrī pulksten 13.00 skanēs dzejas lasījumi “Cik zaļa zāle, debess zils, kā saule plaukst!”, savukārt Pasaku takas pieturās notiks dažādas nodarbības. 12. septembrī dzejas dienai veltīti jauniešu dzejas lasījumi “Arī es ko atradu dzejā” izskanēs Mārkalnes pagasta bibliotēkā. Savukārt 13. septembrī pulksten 19.00 Mālupes saieta namā visi aicināti uz pasākumu “Atnāc ciemos pie dzejas un asterēm”. Tāpat novada bibliotēkās tiks organizētas vairākas Dzejas dienām veltītas literatūras izstādes.