2012. gada 7. jūlijā plkst. 21.00 Kaņepes Kultūras centrā (Rīgā, Skolas ielā 15) norisināsies pasākums “Not until after”, kā ietvaros tiks atskaņoti “Selffish” mūzikas ritmi apvienojumā ar Semjona Haņina dzejas lasījumiem.

 

“Selffish” apvieno savas melodijas ar minimālajiem bītiem, lai radītu oriģinālu un organisku skanējumu. Lai pievienotu citu dimensiju savai mūzikai, “Selffish” izmanto skaņas, kas ierakstītas dabā, iekš-un-ārpus Rīgas, cilvēku balsis, kurām tiek pievienoti melodiski un hipnotizējoši flīģeļa un citu akustisko instrumentu skanējumi. Mūziku raksturo elektroniski veidotas un dzīvās skaņas nevainojama simbioze, ko Selffish sauc par “priekšplāna ambient mūziku”.

 

Recenzents par Haņina dzeju: “Semjona Haņina poētiskajā pasaulē, kurā valda vēlmju šizofrēnija, tik tvanīgi reibinoša, reizēm rodas priekšstats, ka visu apņem vakuums, bezsvara stāvoklis — un rodas jautājums, vai iespējams ieelpot kaut ko tādu, kas nebūtu retināts gaiss, vai iespējams izjust smagmi? Jebkādu – kristīgi misticisku, vai vienkāršu zemes pamatīgumu, kaut ko reālu. Pieskarties, lai pārliecinātos par redzamā taustāmību? Lai nenoticētu, ka viss ir ilūzija, un viss ir relatīvs, bet tik un tā “ilgāk uzkavēties neiespējami”.

 

Pasākuma norises vieta – Kaņepes Kultūras centrs – ir ēka Skolas ielā 15, kas piedzīvojusi gan aristokrātiskas Rīgas baltvācu un krievu ģimeņu sarunas, gan arī daudz bohēmas Brīvvalsts laikā, kad kvartāla stūri apdzīvoja Mākslas akadēmijas un Rīgas Tehniskās universitātes studenti. Šobrīd Kaņepes Kultūras centrs piedāvā saviem apmeklētājiem daudzveidīgu mūzikas, mākslas un kultūras programmu, iesaistot talantīgus pašmāju un ārzemju māksliniekus, mūziķus un producentus.

 

Ieejas maksa pasākumā – LVL 1,00.

 

Kaņepes Kultūras centra jaunumi sociālajos tīklos:

twitter/ KanepesKC

facebook/ Kaņepes Kultūras centrs

 

Papildu informācija:

Kristīne Hlevinska

Tālr.: 29508821