Seminārs notiks Kultūras informācijas sistēmu centra Mācību klasē (Rīgā, Tērbatas iela  53 – 7, (5. stāvā)).
 
Semināra darba kārtība:
9.00 – 10.00 ProQuest Workflow Solutions (PQWS). ProQuest darbplūsmas vadības programmu risinājumi bibliotēkām (Ian Pattenden)
10.00 – 11.00 Programmatūru risinājumi bibliotēku un to dokumentācijas pārvaldībai (Roman Piontek)
11.00 – 11.30 Jautājumi un atbildes

Mūsdienu modernā un pastāvīgi mainīgā bibliotēka kļuvusi par pieejas punktu neaptveramam  informācijas resursu apjomam, kas visu laiku nemitīgi palielinās. Kā sistematizēt un pārraudzīt šo informācijas apjomu? ProQuest, ilgstoši sadarbojoties ar bibliotēkām, izpētījis to vajadzības un piedāvā vairākus jaunus tehnoloģiskos risinājumus kā elastīgi piemēroties informācijas staumei un pārvaldīt to.

•    PQWS ir jauns ProQuest produkts, kas apvieno vadošos Bowker, Serials Solutions un RefWorks tirgus pakalpojumus. Drīzumā tiks atklāta unikāla bibliotēku pakalpojumu platforma Intota, nodrošinot bibliotēkas ar uzlabotām darbplūsmas vadības programmām, sniedzot lietotājiem vēl nebijušu informācijas atklāšanas pieredzi.
•    Intota sistēmas mērķis ir pilna apjoma elektronisko un drukāto materiālu administrēšana. Tā piedāvā risinājumu kā apvienot grāmatu un elektronisko resursu segmentus vienā sistēmā, kā gūt pilnu pārskatu par bibliotēkas krājumu lietošanu, kā organizēt elektronisko žurnālu un grāmatu pasūtīšanas procesu un citas svarīgas bibliotēku informācijas darba ikdienas lietas.
•    Summon ir starpnieksistēma starp bibliotēku un gala lietotāju, kas nodrošina vienotu informācijas meklēšanas saskarni, aptverot pilnībā visu bibliotēkas krājumu, ieskaitot katalogu un elektroniskos resursus. Atšķirībā no citiem, tā sauktajiem, Discovery sistēmu piedāvājumiem, Summon izmanto vienu vienīgu indeksu,  jeb attiecīgi sakārtotu informatīvo ierakstu sarakstu, kurā ietilpst vairāk nekā deviņu tūkstošu izdevniecību izdevumi, kā arī pašas bibliotēkas katalogs.
•    Flow ir bibliogrāfisko datu, citātu un pilntekstu pārraudzības rīks, kas, izmantojot jebkuru tīmekļa pārlūkprogrammu, piedāvā pētniekiem un studentiem viegli lietojamu dažādu funkciju apkopojumu. Ar vienas pogas palīdzību iespējams savietot vienuviet visus savam zinātniskajam darbam nepieciešamos datus un tekstus, neatkarīgi no to atrašanās vietas tīmeklī. Visi savāktie dati tiek iekļauti autora rakstītajā darbā, turklāt, ar tiem iespējams dalīties un pievienot savas piezīmes.

Seminārs notiek latviešu un angļu valodās, to vada Ian Pattenden, Senior Sales Specialist, Workflow Solutions (angļu valodā) un Roman Piontek, Field Sales Engineer EMEA, Europe, Middle-East and Africa (latviešu valodā).

Lūgums pieteikt dalību seminārā līdz 28.05.2014., nosūtot pieteikumu uz epastu: agrita.sagalajeva@kis.gov.lv