2018. gada 19. septembrī plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Baltijas Austrumāzijas pētniecības centra (AsiaRes) bibliotēkas lasītavā (M stāvā) notiks saruna ar Publisko tiesību institūta direktoru Arvīdu Dravnieku par tematu “Vai ir jēga balsot?”. Ieeja bez maksas.


Sabiedrībā ir uzticēšanās krīze valdošajām aprindām, bet uzticēšanās ir kultūras elements, no kura atkarīgs progress. Kā izdarīt pareizo izvēli vēlēšanās? Vai tiešām nav jēgas balsot?


Tuvojas 6. oktobris – 13. Saeimas vēlēšanas, kurās pieteikušās kandidēt 16 partijas vai vēlēšanu apvienības ar savām programmām.


Daudziem balsstiesīgiem Latvijas pilsoņiem ir aktuāls jautājums: “Par ko balsot?”, jo informācijas plūsma par šo svarīgo notikumu ir ļoti blīva. Pirms vēlēšanām izskan aicinājumi būt atbildīgiem, informētiem un nepalikt vienaldzīgiem, tomēr, kā liecina pieredze, daudzi Latvijas pilsoņi uz vēlēšanām nemaz neaiziet.


Lai veicinātu sabiedrības informētību un atbildību, LNB Nozaru literatūras centrs sadarbībā ar Publisko tiesību institūtu organizē šo sarunu.


Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja diskutēt, uzdot sev interesējošus jautājumus un sagaidīt kompetentas atbildes.
 
Papildu informācija:

Augusts Zilberts

Sabiedrisko attiecību vadītājs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv

Tālr.: +371 26472501